Báez ukončil senzačnú jazdu krajana Navoneho, v Riu slávi piaty a najcennejší triumf

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Báez ukončil senzačnú jazdu krajana Navoneho, v Riu slávi piaty a najcennejší triumf
Báez v Riu de Janeiro získal svoj najcennejší titul na okruhu ATP.
Báez v Riu de Janeiro získal svoj najcennejší titul na okruhu ATP.AFP
Sebastián Báez (23) vyhral svoje štvrté finále na okruhu ATP za sebou. Po troch minuloročných triumfoch získal v brazílskom Riu de Janeiro celkovo piaty titul a prvý na podujatí väčšieho rangu ako ATP 250. Argentínčan vo finále zdolal krajana Mariana Navoneho (22), ktorý sa do boja o titul dostal z kvalifikácie, 6:2, 6:1 a v pondelok ho bude deliť už len jedno miesto od debutu v TOP 20 rebríčka.

Báez - Navone 6:2, 6:1

Kým Sebastián Báez si zahral svoje siedme finále v kariére, Mariano Navone sa do finále na najvyššej úrovni dostal prvýkrát. Rozdiel v skúsenostiach sa v boji o titul v Riu de Janeiro naplno prejavil.

Starší Argentínčan síce v prvom sete raz zaváhal na servise, ale až za stavu 4:0, keď mal k dispozícii dva brejky. V druhom dejstve ukázal skúsenejší z dvojice ešte väčšiu dominanciu. Aj v ňom získal úvodné štyri gemy a tentoraz dovolil Navonemu už len jeden gem, pričom o svoje podanie prišiel druhýkrát v zápase, opäť pri vedení 4:0.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Rodák z Buenos Aires zvládol už svoje štvrté finále za sebou, vlani si odniesol majstrovskú trofej z Córdoby, Kitzbühelu a tiež Winston-Salemu, kde získal svoj zatiaľ jediný vavrín mimo obľúbených antukových dvorcov. Prvýkrát v kariére si zahral finále na podujatí väčšom ako ATP 250 a s piatimi titulmi je najúspešnejším aktívnym argentínskym tenistom.

Je druhým argentínskym šampiónom v histórii Rio Open, pred šiestimi rokmi na tomto mieste kraľoval Diego Schwartzman, pričom sa zaradil do spoločnosti Rafaela Nadala, Davida Ferrera, Dominica Thiema či Carlosa Alcaraza. V pondelok si v rebríčku polepší skokom na 21. priečku a už len jedno miesto ho bude deliť od premiérového postupu do najlepšej dvadsiatky, ktorú uzatvára jeho krajan a semifinálový súper Francisco Cerúndolo.

Navone hral v posledných týždňoch svoje premiérové turnaje na najvyššom okruhu. Víťaz piatich minuloročných challengerov vypadol v prvom kole na domácich podujatiach v Córdobe a Buenos Aires, ale v brazílskej metropole vyhral šesť zápasov vrátane kvalifikácie a okrem iných vyradil aj obhajcu titulu Camerona Norrieho.

Vo svetovom rebríčku poskočil o 53 miest na 60. priečku a môže sa tešiť na debutové posôbenie v TOP 100. Rovnako ako Báez sa teraz presunie na posledný turnaj juhoamerickej antukovej série do čilského Santiaga, kde vyzve Juana Pabla Varillasa. Jeho krajan má v úvodnom kole voľno ako nasadená dvojka.

Výsledky turnaja ATP 500 v Riu de Janeiro