Lehečka si v Madride zahrá svoje najväčšie semifinále, Medvedev duel skrečoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka si v Madride zahrá svoje najväčšie semifinále, Medvedev duel skrečoval

Lehečka oslavuje ďalší postup.
Lehečka oslavuje ďalší postup.Profimedia
Jiří Lehečka (22) hrá v Madride prvý turnaj po viac ako mesačnej prestávke a na španielskom podniku Masters sa dostal do najväčšieho semifinále kariéry. Najlepší Čech v rebríčku doň postúpil po tom, čo Daniila Medvedeva (28) limitovalo zranenie pravej nohy a po prehratom úvodnom sete v zápase nepokračoval. O tretie finále na najvyššom okruhu bude bojovať s Félixom Auger-Aliassimom, ktorý mal vo štvrtok po odstúpení Jannika Sinnera voľno.

Medvedev - Lehečka 4:6 / skreč

Jiří Lehečka pricestoval do Madridu po viac ako mesačnej pauze spôsobenej zranením chrbta, až v španielskej metropole vstupuje do antukovej jari a začína tak prípravu na French Open. Vlaňajší debut v tomto dejisku ukončil hneď po výprasku od Alexandra Ševčenka, avšak teraz v Madride zažíva veľkú jazdu.

Rodák z Mladej Boleslavi v uplynulých dňoch na Caja Mágica vyradil Hamada Medjedoviča, rozbehnutého kvalifikanta Thiaga Monteira i päťnásobného šampióna a antukového kráľa Rafaela Nadala. Vo štvrťfinále mal proti Daniilovi Medvedevovi uľahčenú prácu.

Rus sa totiž za stavu 3:2 zo svojho pohľadu nechať ošetriť v útrobách štadióna pre problémy zrejme s pravými slabinami. Prestávka mu príliš nepomohla, bývalý šampión US Open sa naďalej prezentoval obmedzeným pohybom, čo Lehečka využil v deviatom geme a následne ukončil úvodný set podaním. Po prehratom dejstve sa bývalý líder renkingu okamžite rozhodol v zápase nepokračovať.

Lehečka si zahral štvrťfinále prestížnej tisícky druhýkrát. Pred necelými dvoma mesiacmi v Indian Wells jasne prehral s tohtoročným dominantným Jannikom Sinnerom. Po výhre nad Medvedevom, ktorý by mal približne o týždeň začať obhajovať posledný triumf na Masters v Ríme, si vylepšil bilanciu proti hráčom z TOP 10 na 4:14.

Do semifinále na vrcholnom okruhu sa dostal piatykrát v kariére, avšak prvýkrát na podujatí väčšom ako ATP 500. Je na prahu tretieho finále a prvého mimo tvrdého povrchu, keď vlani vo Winston-Saleme prehral so Sebastianom Báezom a tento rok v januári v Adelaide zdolal Jacka Drapera.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

V piatkovom semifinálovom dueli sa stretne s Félixom Auger-Aliassimom. S Kanaďanom, ktorý mal vo štvrťfinále voľno po odstúpení nasadenej jednotky Jannika Sinnera pre zranenie bedrového kĺbu, sa zatiaľ stretol len na vlaňajšom Australian Open, kde zvíťazil v štyroch setoch.

Druhý súboj o finále zvedú Taylor Fritz a Andrej Rubľov. Už po stredajšom vyradení víťaza posledných dvoch ročníkov Carlosa Alcaraza bolo isté, že Mutua Madrid Open uvidí v nedeľu úplne nového šampióna.

Výsledky turnaja ATP Masters 1000 v Madride