Sinner zničil Medvedeva a v Miami je opäť vo finále, čaká ho tam rozbehnutý Dimitrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sinner zničil Medvedeva a v Miami je opäť vo finále, čaká ho tam rozbehnutý Dimitrov
Aktualizované
Jannik Sinner si v Miami zahrá svoje tretie finále.
Jannik Sinner si v Miami zahrá svoje tretie finále.Profimedia
Jannik Sinner (22) po fantastickom výkone rozdrvil v semifinále turnaja Masters 1000 v Miami obhajcu titulu Daniila Medvedeva (28). Rozbehnutý taliansky mladík zvíťazil v repríze minuloročného finále 6:1, 6:2 a piatykrát za pol roka znížil vzájomnú bilanciu na 5:6. Do finále na Floride postúpil po tretí raz a o prvú trofej z turnaja 1000 na pobreží Atlantiku sa stretne s Bulharom Grigorom Dimitrovom (32), ktorý si po skalpe Alexandra Zvereva (26) zaistil návrat do TOP 10.

Medvedev - Sinner 1:6, 2:6

Kruh sa uzavrel. Keď Jannik Sinner vlani v Miami neuspel vo finále proti Daniilovi Medvedevovi, prehrával vo vzájomnej bilancii drvivo 0:6. O rok neskôr je však skóre už len 5:6.

Dvadsaťdvaročný Talian porazil o šesť rokov staršieho Rusa päťkrát za sebou v priebehu šiestich mesiacov. Vyhral v Pekingu (finále), vo Viedni (finále), na Turnaji majstrov (semifinále), na Australian Open (finále) a teraz v dejisku posledného neúspechu v Miami (semifinále).

Zostrih zápasu.
Flashscore

Do odvety minuloročného finále vstupoval Sinner sebavedomo a odhodlane. Po bojovnom výkone získal dva brejkbaly, sám dva zlikvidoval a za stavu 5:0 po polhodine hry povolil súperovi prvý gem.

Nenechal sa tým však vykoľajiť. Vyhral 10 fiftínov v rade, rýchlo sa dostal do vedenia v druhom sete a odvrátil aj tretí brejkbal. Napokon po 71 minútach zvíťazil hladko 6:1, 6:2, keď zahral o 10 winnerov viac a urobil o 10 nevynútených chýb menej.

"Dnes urobil veľa chýb, ktoré zvyčajne nerobí a ja som to využil. Keby ma zlomil v prvom alebo druhom sete, zápas by vyzeral inak," komentoval spokojný taliansky finalista.

"Na kurte som sa cítil naozaj dobre. Čím dlhšie som na turnaji, tým lepšie sa cítim. So svojím výkonom som naozaj spokojný," pochvaľoval si Sinner, ktorý sa v prípade zisku tretieho tohtoročného titulu stane prvýkrát svetovou dvojkou.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

"Som teraz iný hráč, iná osobnosť. Niekedy si spomeniem na noc pred mojím prvým finále, keď som vôbec nemohol spať. Počas noci som sa potil. Teraz tieto situácie zvládam oveľa lepšie. Teším sa, že som opäť vo finále. Je to pre mňa dôležitý turnaj a ak vyhrám, bude to skvelé. Ak nie, budem to brať ako ďalšiu šancu a skvelú skúsenosť," dodal.

Dvadsaťosemročný Medvedev opäť neobháji titul z minulého roka, pričom vo svojej pestrej zbierke trofejí má 20 titulov z 20 rôznych miest. 

Sinner vyhral 34 z posledných 36 zápasov a svoju tohtoročnú bilanciu vylepšil na 21-1. Jedinú prehru utrpel s Carlosom Alcarazom. V Miami štartuje štvrtýkrát v kariére a do finále sa prebojoval tretíkrát, keď v rokoch 2021 a 2023 na titul nedosiahol. Celkovo postúpil do 16 finále, v ktorých má perfektnú bilanciu 12-3. Dve z jeho troch finálových prehier boli práve v Miami. 

Dimitrov - Zverev 6:4, 6:7, 6:4

Grigor Dimitrov v semifinále prerušil sériu siedmich prehier s finalistom z roku 2018 Alexandrom Zverevom, upravil vzájomnú bilanciu na 2:7 a nadviazal na skalp Carlosa Alcaraza. Len druhýkrát v kariére dokázal na jednom turnaji zdolať dvoch hráčov z TOP 5 rebríčka (predtým triumf v Brisbane 2017).

Úvodné dejstvo ponúklo iba po jednom brejkbale na oboch stranách. Zatiaľ čo Dimitrov si s hrozbou poradil, Zverev v záverečnom geme zaváhal na servise. Druhý set nevidel ani jednu brejkovú šancu, musel ho rozhodnúť až tajbrejk. V skrátenej hre mal Nemec jasne navrch a vyrovnal skóre.

Rozhodujúci set do značnej miery nadviazal na ten úvodný. Dimitrov opäť ako prvý čelil brejkbalu, ale aj tentoraz ho dokázal zlikvidovať. O niekoľko minút neskôr využil Bulhar svoju druhú príležitosť na prelomenie súperovho podania a náskok si už ustrážil.

Zostrih súboja Dimitrov - Zverev.
Flashscore

Dimitrov počas minulej sezóny po niekoľkých rokoch trápenia reštartoval svoju kariéru a vyšplhal sa späť do TOP 15 renkingu. Začiatkom tohto roka v Brisbane ukončil čakanie na svoj prvý titul od Turnaja majstrov 2017 a postupom do svojho tretieho tohtoročného finále si zabezpečil návrat do TOP 10, kde naposledy figuroval v roku 2018.

V Miami štartuje po 13. raz v kariére a len tento rok sa dostal cez osemfinále, pričom štvrťfinálovú účasť predtým absolvoval na všetkých deviatich podujatiach série Masters. K skompletizovaniu zbierky jeho semifinálových postupov na týchto podujatiach mu chýba už len antukový Madrid.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

Hoci si Zverev zahral už 17. semifinále na turnajoch Masters (bilancia 10-7), posledné finále si zahral predminulý rok v Madride a na šiesty titul na tisíckach čaká od Cincinnati 2021. V tejto sezóne už tretíkrát neuspel v semifinále, keď na Australian Open nestačil v dvoch setoch na Daniila Medvedeva a v Los Cabos prehral v troch setoch s Jordanom Thompsonom. Naposledy sa do finále dostal počas septembrového triumfu v Čcheng-tu.

Dimitrov si v nedeľu zmeria sily s Jannikom Sinnerom, čaká ho len tretie finále na Masters. V roku 2017 v Cincinnati zdolal Nicka Kyrgiosa a vlani v Paríži nestačil na Novaka Djokoviča. S talianskym mladíkom môže vyrovnať bilanciu na 2:2.