Alcaraz tento rok Sunshine Double nezavŕši, v Miami ho vo štvrťfinále zastavil Dimitrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Alcaraz tento rok Sunshine Double nezavŕši, v Miami ho vo štvrťfinále zastavil Dimitrov
Grigor Dimitrov po druhýkrát porazil Carlosa Alcaraza.
Grigor Dimitrov po druhýkrát porazil Carlosa Alcaraza.Profimedia
Deväť zápasov neporazený šampión z Indian Wells 2022 Carlos Alcaraz (20) prehral vo štvrťfinále Masters 1000 v Miami s Grigorom Dimitrovom (32) 2:6, 4:6 a prišiel o možnosť stať sa ôsmym mužským víťazom Sunshine Double. Skúsený Bulhar si cenným skalpom zabezpečil semifinálový súboj s Alexandrom Zverevom (26). Nemecký finalista z roku 2018 zastavil vo štvrťfinále premožiteľa dvoch členov TOP 10, Maďara Fábiána Marozsána (24).

Alcaraz - Dimitrov 2:6, 4:6

Carlos Alcaraz pricestoval do Miami ako čerstvý šampión z Indian Wells a mal šancu stať sa ôsmym tenistom, ktorý v jednej sezóne vyhral obe prestížne marcové podujatia Masters 1000. Nepodarilo sa mu však zdolať desiatu z dvanástich prekážok.

Druhýkrát v priebehu necelého pol roka bol vo štvrťfinále nad sily 20-ročného Španiela Grigor Dimitrov, o 12 rokov starší Bulhar. V prvých troch vzájomných dueloch síce nestratil ani set, ale vlani na jeseň v Šanghaji neudržal proti skúsenejšiemu protivníkovi vedenie a teraz s ním prehral aj na ďalšej tisícke na Floride.

Zostrih súboja Alcaraz - Dimitrov.
Flashscore

Alcaraz od začiatku prekvapujúco nestačil na súpera a rýchlo prehrával 2:6 a 1:4. Potom síce získal prvý brejk a vyrovnal na 4:4, ale po štvrtej strate servisu sa jeho cesta turnajom skončila prehrou 2:6, 4:6.

Víťaz piatich podujatí Masters Alcaraz v posledných troch rokoch triumfoval buď v Indian Wells, alebo v Miami, ale oba turnaje v jednom roku nevyhrá ani teraz. Prestížny Sunshine Double sa doposiaľ podarilo skompletizovať len siedmim tenistom - Jimovi Courierovi, Michaelovi Changovi, Petovi Samprasovi, Marcelovi Riosovi, Andremu Agassimu, Rogerovi Federerovi a Novakovi Djokovičovi.

Bývalý víťaz Turnaja majstrov Dimitrov štartuje v doteraz nie príliš obľúbenom Miami 13. raz v kariére. Až tento rok sa dostal do prvého štvrťfinále, do ktorého sa už predtým dostal na všetkých ostatných tisíckach. V rebríčku ATP sa bývalá svetová trojka posunie na 11. miesto a už len jedno víťazstvo delí Dimitrova od návratu do TOP 10, kde figuroval naposledy v roku 2018.

Zverev - Marozsán 6:3, 7:5

Tomuto štvrťfinálovému súboju sme sa venovali v samostatnom článku.

Zostrih súboja Zverev - Maroszán.
Flashscore