Sen Marozsána sa skončil, kata hráčov TOP 10 zastavil v Miami Zverev

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sen Marozsána sa skončil, kata hráčov TOP 10 zastavil v Miami Zverev
Zverev ukončil Marozsánovu skvelú jazdu v Miami.
Zverev ukončil Marozsánovu skvelú jazdu v Miami.Profimedia
Alexander Zverev (26) nedovolil rozbehnutému Fábiánovi Marozsánovi (24) získať tretí skalp hráča TOP 10 na prebiehajúcom podujatí Masters v Miami. Finalista z roku 2018 zvíťazil 6:3, 7:5 a o svoje prvé finále od septembrového triumfu v Čcheng-tu si zahrá proti minuloročnému šampiónovi Carlosovi Alcarazovi (20) alebo Grigorovi Dimitrovovi (32).

Zverev - Marozsán 6:3, 7:5

Alexander Zverev v Miami ešte nestratil ani set. Na Floride si poradil s Félixom Auger-Aliassimom, minuloročným štvrťfinalistom Christopherom Eubanksom, vlaňajším semifinalistom Karenom Chačanovom a nebezpečne rozbehnutým Fábiánom Marozsánom.

Najvyššie nasadený Nemec bol od začiatku lepším hráčom, keď trafil 20 víťazných úderov a dopustil sa len 10 nevynútených chýb. V oboch setoch čelil vždy jednému brejkbalu a s oboma hrozbami si poradil, pričom sám využil tri zo siedmich ponúknutých šancí.

Úvodné dejstvo ukončil brejkom na 5:3, ku ktorému mu pomohla dvojchyba Maďara. Druhý set bol oveľa vyrovnanejší, ale Zverev bol aj v ňom istý na servise a po výbornom returne premenil prvý mečbal. Zverev sa dostal do štvrťfinále aj na svojom druhom tohtoročnom podujatí Masters, keď pred dvoma týždňami v Indian Wells jasne prehral s obhajcom titulu Carlosom Alcarazom. V piatok sa bude usilovať o svoje druhé finále na Miami Open, keď v roku 2018 neuspel s domácim Johnom Isnerom.

Na konte má päť trofejí z Masters, ale na šiesty triumf na tomto podujatí čaká od leta 2021, pričom naposledy bol vo finále prestížnej tisícky predminulý rok v Madride. Aktuálna svetová päťka bude bojovať o svoje prvé finále od septembrového triumfu na menšom podujatí ATP 250 v čínskom Čcheng-tu.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Marozsán sa aj pri svojom štvrtom štarte na turnaji Masters dostal do osemfinále a postupom do štvrťfinále vyrovnal svoje maximum, čím si zabezpečil premiérový posun do prvej päťdesiatky rebríčka.

Pri svojom debute v Miami vyradil členov TOP 10 Holgera Runeho a Alexa de Minaura a po zdolaní Zvereva má proti takto vysoko postaveným súperom stále pozitívnu bilanciu (4:2). Na najvyššom okruhu prehral aj svoje tretie štvrťfinále.