Collinsová zmietla Garciovú aj po štvrtý raz, v semifinále ju čaká Alexandrovová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Collinsová zmietla Garciovú aj po štvrtý raz, v semifinále ju čaká Alexandrovová
Collinsová zabojuje o finálovú účasť.
Collinsová zabojuje o finálovú účasť.Profimedia
Danielle Collinsová (30) na domácom podniku WTA 1000 v Miami vyhrala už 10 setov v rade a rovnako ako pri svojom debute v roku 2018 postúpila do semifinále. Naposledy si Američanka hrajúca svoju rozlúčkovú sezónu poradila s Caroline Garciovou (30), s ktorou ani vo štvrtom vzájomnom stretnutí nestratila viac ako osem gemov. O prvé finále od Australian Open 2022 si zahrá s Jekaterinou Alexandrovovou (29), ktorá vyradila domácu Jessicu Pegulovú (30).

Garciová - Collinsová 3:6, 2:6

Danielle Collinsová síce na úvod turnaja prehrala set s krajankou Bernardou Perovou, ale od tej chvíle vyhrala už 10 setov za sebou a v žiadnom nestratila viac ako tri gemy. Súperkám v posledných desiatich dejstvách povolila dohromady iba 19 hier.

Vo štvrťfinále si Američanka poradila s obľúbenou súperkou Caroline Garciovou. Svojej francúzskej rovesníčke neponúkla ani jeden brejkbal, po hodine a štvrť postúpila a aj štvrtý stret s ňou vyhrala hladko 2:0 na sety. Po tretí raz na ceste za víťazstvom stratila iba päť gemov.

Collinsová postúpila do semifinále turnaja WTA 1000 iba druhýkrát v kariére. Prvýkrát sa jej to podarilo práve v Miami, pri debute v roku 2018 začínala už v kvalifikácii a po skalpoch olympijskej víťazky Moniky Puigovej či grandslamovej šampiónky Venus Williamsovej prehrala až pred finálovými bránami. Vtedy hrala svoju prvú kompletnú sezónu na okruhu WTA a na Floride niekoľkokrát prekonala svoje maximum.

"Teraz mám na sebe rozhodne lepšie oblečenie," smiala sa Collinsová pri spomienke na šesť rokov starý úspech. "Milujem svoj nový outfit Free People. To je veľké plus. Predtým to pre mňa bolo oveľa ťažšie, stále som musela sledovať rozpočet," dodala 53. hráčka sveta, ktorá si postupom do semifinále zarobila už 325-tisíc dolárov.

Tento rok v Miami zaútočí na svoje celkovo iba štvrté finále a prvé od Australian Open 2022. V zbierke má dve trofeje, keď v lete 2021 vyhrala dva turnaje počas troch týždňov - na antuke v Palerme a na tvrdom povrchu v San Jose. Pred tohtoročnou sezónou oznámila, že rok 2024 bude jej posledným na okruhu.

Semifinálovou súperkou jej bude premožiteľka Igy Swiatekovej - Ruska Jekaterina Alexandrovová. Prvú semifinálovú dvojicu už skôr vytvorili trojnásobná šampiónka Viktoria Azarenková z Bieloruska a svetová štvorka Jelena Rybakinová z Kazachstanu.

Alexandrovová - Pegulová 3:6, 6:4, 6:4

Jekaterina Alexandrovová pokračovala v Miami vo svojej skvelej jazde a pripísala si druhé víťazstvo nad hráčkou z TOP 5 v rade, keď po obrate vyradila domácu Jessicu Pegulovú a nadviazala na skalp svetovej jednotky Igy Swiatekovej. Aktuálne 16. hráčka svetového rebríčka prekonala svoje tamojšie maximum a postúpila do svojho druhého semifinále na podujatí WTA 1000.

Stretnutie začala lepšie domáca Pegulová, keď od stavu 2:3 získala štyri hry v rade a tak aj celý prvý set. Od štartu druhého dejstva ale prevzala vedenie Alexandrovová, náskok už nepustila a aj napriek jednému zaváhaniu na servise si vynútila rozhodujúce dejstvo.

Vo veľmi vyrovnanom treťom sete rozhodla Ruska až v samotnom závere ziskom troch hier v rade a po využití druhého mečbalu pri vlastnom podaní postúpila do semifinále.

"Tento zápas bol naozaj ťažký, hrala som až do konca. To, že sa mi podarilo vyhrať, beriem ako najväčší úspech. Semifinále je skvelý bonus, som teraz naozaj šťastná," dodala s úsmevom v pozápasovom rozhovore Alexandrovová. O premiérové finále na "tisícke" si zahrá v prvom vzájomnom zápase proti vyššie spomínanej Collinsovej.