Rád by hral toľko, aby si ho syn pamätal na kurte. Nadal vie, že čas nie je na jeho strane

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rád by hral toľko, aby si ho syn pamätal na kurte. Nadal vie, že čas nie je na jeho strane
Nadal očakáva, že tento rok ukončí kariéru.
Nadal očakáva, že tento rok ukončí kariéru.Reuters
Rafa Nadal (37) povedal, že by bol rád, keby mohol hrať tak dlho, aby si ho syn pamätal na kurte, hoci 22-násobný grandslamový šampión priznáva, že čas nie je na jeho strane.

Španiel, ktorý sa vyjadril, že po sezóne 2024 plánuje ukončiť kariéru, sa v januári v Brisbane vrátil do súťažného diania po takmer ročnej pauze spôsobenej zranením bedrového kĺbu. 

Následne bol však mimo hry ďalší úsek pre problémy so stehnom a hoci sa minulý týždeň vrátil v Barcelone, tvrdí, že zďaleka nie je v najlepšej forme a nevie, či bude hrať v máji na French Open.

Nadal vo štvrtok v prvom kole turnaja Madrid Open zdolal Darwina Blancha 6:1, 6:0, pričom ho sledovala manželka a ročný syn Rafael mladší. "Rád by som si zahral o niečo dlhšie a doprial mu spomienku na to, ako hrám tenis," povedal legendárny tenista.

"Práve to bude pre mňa, moju manželku a rodinu ideálne. Pravdepodobne sa mi to však nepodarí zrealizovať. Som aspoň rád, že som mal počas celého života okolo seba skvelý tím, rodinu a priateľov, ktorí mi pomáhali v každom jednom smere, aby som bol šťastný," doplnil.

Rafael Nadal, päťnásobný madridský šampión, sa v sobotu stretne s desiatym nasadeným Austrálčanom Alexom de Minaurom.