Opäť tesná prehra s favoritom. Klein si o osemfinále na Masters nezahrá, nestačil na Paula

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Opäť tesná prehra s favoritom. Klein si o osemfinále na Masters nezahrá, nestačil na Paula
Klein sa za výkon hanbiť nemusí, na favorita zvučného mena však opäť tesne nestačil.
Klein sa za výkon hanbiť nemusí, na favorita zvučného mena však opäť tesne nestačil.Profimedia
Slovenský tenista Lukáš Klein (26) si nevylepší maximum z turnajov ATP Masters 1000. V druhom kole na podujatí v španielskom Madride prehral s favorizovaným Američanom Tommym Paulom (26) za 2 hodiny a 21 minút 7:6, 1:6, 4:6. Svetová šestnástka sa na súťažné kurty vrátila po viac ako mesiaci, keď nehrala pre problémy s členkom.

Paul - Klein 6:7, 6:1, 6:4

Prvý set bol vyrovnaný. Obaja hráči si udržali podania až do tajbrejku, súperovi povolili iba jediný brejkbal. Kleina mohla tešiť dominancia v počte víťazných úderov 20:5, urobil však aj o päť nevynútených chýb navyše. V skrátenej hre Slovák prehrával 0:2 i 2:4, avšak následne získal tri loptičky, a hoci ešte Paul vyrovnal na 5:5, rodák zo Spišskej Novej Vsi dvomi výmenami ukončil úvodnú sadu.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

V druhej už mal navrch Američan, ovládol ho 6:1, avšak z jeho strany nebolo všetko také ružové. Za stavu 1:1 nepremenil Klein päť brejkbalov, svetová šestnástka si po maratónskom geme vypýtala ošetrenie. Podľa všetkého išlo o problémový členok, pre ktorý Paul odohral prvý zápas od 23. marca. Prestávka mu padla vhod, vyhral ďalšie štyri gemy a do tretieho dejstva išiel ako favorit.

Rozhodol v ňom piaty gem - v tom predchádzajúcom si Američan uhájil podanie čistým spôsobom, aby pri súperovom servise následne viedol 40:0. Prvý brejkbal síce Paul nepremenil, druhý však áno a vyhrával 3:2. Zápas už dopodával do konca, využil hneď prvý mečbal a triumfoval vo vôbec prvom vzájomnom meraní síl.

Zostrih duelu Paul - Klein.
Flashscore

Klein opäť ukázal záblesk potenciálu, avšak proti veľkému menu z horných pozícií rebríčka opäť tesne a nešťastne zlyhal. Na Australian Open bol blízko k tomu, aby porazil Alexandra Zvereva, v Indian Wells Masters zviedol náročný duel s Casperom Ruudom. Na tisícke v Madride ukázal, že rozdiel 104 miest v rebríčku ATP nebol príliš viditeľný (16. verzus 120. pozícia).

Paul dal pri tohtoročnom prvom vystúpení v Madride zabudnúť na trpké spomienky zo španielskej metropoly. V rokoch 2021 a 2022 premrhal v úvodných kolách výrazné vedenie proti hráčom ako Andrej Rubľov a Jannik Sinner. Okrem toho vlani v druhom kole utrpel tesnú prehru v súboji s Romanom Safiullinom. V bitke o osemfinále sa pätnásty nasadený Američan stretne s Argentínčanom a dvadsaťjednotkou pavúka Franciscom Cerúndolom.