Schmiedlová v Madride končí, nezvládla trojsetovú bitku s Džabúrovou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Schmiedlová v Madride končí, nezvládla trojsetovú bitku s Džabúrovou
Schmiedlová v Španielsku dohrala.
Schmiedlová v Španielsku dohrala.Profimedia
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (29) neuspela v 2. kole dvojhry na turnaji WTA v Madride. Nasadenej osmičke Tunisanke Ons Džabúrovej (29) podľahla 4:6, 7:5, 3:6. Podujatie bolo pre zverenku trénera Ladislava Simona súčasťou prípravy na Roland Garros.

Džabúrová - Schmiedlová 6:4, 5:7, 6:3

O osude prvého setu rozhodol brejk trojnásobnej grandslamovej finalistky v piatom geme. V druhom dejstve Schmiedlová za stavu 4:5 odvrátila mečbal a v koncovke setu slávila úspech. Rozhodujúce dejstvo však bolo v réžii Džabúrovej, ktorá si rýchlo vybudovala náskok 3:0. V deviatom geme premenila hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu so slovenskou jednotkou na 2:0.

Deväť z desiatich turnajov aktuálnej sezóny ukončila Schmiedlová už v prvom alebo druhom kole. Jediná o trochu dlhšia cesta podujatím prišla v Austine, kde v semifinále bola nad jej sily čínska protivníčka Jüan Jüe.

Slovenskej tenistke sa nepodarilo poradiť si s náročnou úlohou - zlepšiť svoju bilanciu s hráčkami z TOP 10. Z dvanástich takýchto duelov si pripísala iba jediné víťazstvo - na olympiáde v roku 2016 proti Roberte Vinciovej.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore