Druhý skalp hráčky z TOP 10? Schmiedlová na španielskej antuke vyzve Džabúrovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Druhý skalp hráčky z TOP 10? Schmiedlová na španielskej antuke vyzve Džabúrovú
Schmiedlovú čaká náročná výzva.
Schmiedlovú čaká náročná výzva.Profimedia
Anna Karolína Schmiedlová (29) sa po vyradení Američanky Sofie Keninovej (25) prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. Ďalšou súperkou slovenskej tenistky bude na španielskej antuke ôsma nasadená Tunisanka Ons Džabúrová (29), s ktorou sa doposiaľ stretla iba raz.

Džabúrová čelí kope otázok. Za posledné štyri mesiace totiž odohrala len sedem turnajov. Navyše, niekdajšia svetová dvojka vyhrala v tomto období iba tri zápasy a prvýkrát po dvoch rokoch jej hrozí vypadnutie z TOP 10.

Tunisanka, ktorá od finálovej prehry vo Wimbledone stratila značnú dávku sebavedomia, mala pri svojom poslednom predstavení v Madride perfektný týždeň. V roku 2022 získala v hlavnom meste Španielska titul, keď na svojej ceste za prvenstvom postupne zdolala mená ako Paoliniová, Gračevová, Benčičová, Halepová, Alexandrovová a Pegulová. 

Teraz však už dlhšie hľada stratenú fazónu. Jej najväčším triumfom v aktuálnom kalendárnom období je nedávna výhra nad Alexandrovovou v Stuttgarte. O nakopnutie sa k lepšej sezóne sa bude snažiť proti slovenskej oponentke zo 68. miesta rebríčka WTA.

Kariérne štatistiky Ons Džabúrovej.
Kariérne štatistiky Ons Džabúrovej.Flashscore

Schmiedlová pri svojom postupe do boja s Džabúrovou zaznamenala rovnaký počet winnerov (16) ako spomínaná Keninová, no takmer o polovicu menej nevynútených chýb. Bývalú finalistku Roland-Garros zdolala 6:3 a 6:4. Pre Slovenku to bolo len druhé víťazstvo v Madride pri jej šiestej účasti na hlavnej karte. Prvé zaknihovala ešte v roku 2019 proti Elise Mertensovej.

Deväť z desiatich turnajov aktuálnej sezóny ukončila Schmiedlová už v prvom alebo druhom kole. Jediná o trochu dlhšia cesta podujatím prišla v Austine, kde v semifinále bola nad jej sily čínska protivníčka Jüan Jüe.

Výsledky posledných duelov Schmiedlovej.
Výsledky posledných duelov Schmiedlovej.Flashscore

Džabúrová a Schmiedlová sa doposiaľ stretli na súťažnom kurte iba raz. Z výhry na Australian Open 2021 sa za 79 minút a po výsledku 6:3 a 6:2 tešila Tunisanka. Slovenská tenistka čelí náročnej úlohe - pokúsi sa zlepšiť svoju bilanciu s hráčkami z TOP 10. Z jedenástich takýchto duelov si pripísala iba jediné víťazstvo - na olympiáde v roku 2016 proti Roberte Vinciovej.

Schmiedlová - Džabúrová (WTA Madrid Open)