Schmiedlovej rýchly proces s Keninovou. V madridskom 2. kole vyzve Džabúrovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Schmiedlovej rýchly proces s Keninovou. V madridskom 2. kole vyzve Džabúrovú
Anna Karolína Schmiedlová pokračuje v Madride do 2. kola.
Anna Karolína Schmiedlová pokračuje v Madride do 2. kola.Profimedia
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (29) sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú (25) 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Džabúrová (29).

Schmiedlová - Keninová 6:2, 6:4

Slovenská tenistka nezažíva najlepšie obdobie. Napraviť to mohla práve na antukovej tisícke v španielskom Madride, kde sa v prvom kole stretla s Američankou Sofiou Keninovou, ktorá sa takisto nemôže pochváliť ideálnou formou. 

Schmiedlová skončila na 10 z posledných 11 turnajov v prvom alebo druhom kole. V TOP 100 zostáva predovšetkým vďaka septembrovému finále na turnaji v Parme (WTA 125), augustovému semifinále v Barranquille (125), marcovému semifinále v Austine (250), júlovému štvrťfinále v Budapešti (250) a augustovému v Prahe (250).

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Sofia Keninová má na konte osem prehier po sebe, deviata jej na morálke rozhodne nepridala. Na úvod ročníka v Hobarte porazila Greet Minnenovú, čím dosiahla svoje jediné víťazstvo v 2024. Naposledy sklamala na zelenej antuke v Charlestone, kde podľahla Taylor Townsendovej dvakrát 3:6.

Výkon preniesla aj do duelu s košickou rodáčkou. Schmiedlová vzala svojej americkej súperke hneď prvé podanie v druhej hre. Využila k tomu prvý brejkbal. Ďalší si vypracovala v šiestom geme, no Keninová nakoniec svoj servis udržala. Slovenka premenila prvý setbal k vedenie 1:0.

V druhej sade taktiež Schmiedlová dokázala vziať Keninovej podanie v tretej hre, no hneď na to o svoje prišla. Do vedenia sa vrátila v siedmom geme. V nasledujúcom odvrátila tri brejkbaly 25-ročnej tenistky a cez prvý mečbal v desiatej hre zápas uzavrela.