Kleinova madridská cesta pokračuje, v 1. kole vyradil domáceho Ruiza

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kleinova madridská cesta pokračuje, v 1. kole vyradil domáceho Ruiza
Klein ide v Španielsku ďalej.
Klein ide v Španielsku ďalej.Profimedia
Slovenský tenista Lukáš Klein (26) postúpil do 2. kola podujatia ATP 1000 v Madride. V úvodnom zápase na turnaji porazil domáceho Pabla Llamasa Ruiza (21) v troch setoch 6:1, 4:6 a 7:6.

Klein - Llamas Ruiz 6:1, 4:6, 7:6

Klein odštartoval zápas výborne a po chvíli viedol už 3:0. V nasledujúcom priebehu dovolil súperovi uhrať len jeden gem. V druhom sete od začiatku doťahoval manko a za stavu 4:4 pustil Ruiza do dvojgemového trháku. O všetkom tak musela rozhodnúť tretia "sada", ktorá bola vyrovnaná. Obaja hráči stratili podanie, meranie síl dospelo do tajbrejku, ktorý ovládol slovenský tenista. Duel trval 2 hodiny a 13 minút.

Llamas Ruiz aj Klein sa proti sebe postavili vôbec po prvýkrát. Rodák zo Spišskej Novej Vsi preukazuje tento rok zlepšenú formu. Na Australian Open sa ako kvalifikant dostal do 2. kola a takmer vyradil hviezdneho Zvereva, v Indian Wells zvádzal ďalšiu vyrovnanú bitku s Casperom Ruudom. V Miami si počas kvalifikácie zabezpečil triumf nad vo forme hrajúcim Čechom Jakubom Menšíkom.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Počas svojho debutu v španielskej metropole v roku 2023 utrpel v prvom kole kvalifikácie trojsetovú prehru s Grenierom. Tentokrát predviedol výrazné zlepšenie a bez straty setu si pripísal rýchle výhry nad Španielom Martinom Tiffonom a argentínskym protivníkom Tirantem. V piatok na neho čaká 16. hráč rebríčka Tommy Paul z USA.

Zostrih duelu Klein - Ruiz.
Flashscore