Pikantná premiéra v Madride. Kleina čaká v hlavnej súťaži domáci tenista

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pikantná premiéra v Madride. Kleina čaká v hlavnej súťaži domáci tenista
Klein zabojuje o postup do ďalšej fázy.
Klein zabojuje o postup do ďalšej fázy.Profimedia
V roku 2023 Lukáš Klein (26) ešte neuspel v kvalifikácii na podujatie v Madride, na druhý pokus si však na španielskej antuke už zahrá hlavnú súťaž. Jeho úvodnou prekážkou bude domáci hráč Pablo Llamas Ruiz (21). Slovák sa tak bude musieť popasovať aj s publikom, ktoré bude na strane súpera.

Španielsky tenista narazil počas kvalifikačných duelov do hlavnej súťaže v Madride na dvoch silných súperov. Preukázal však veľkú túžbu predstaviť sa na podujatí v rodnej krajine a oboch oponentov zdolal bez straty setu -Quentina Halysa pokoril pomerom 6:2 a 6:4, cez Federica Coriu postúpil po výsledku dvakrát 7:5. Na hlavnú kartu sa tak prebojoval na svoj prvý pokus a ide o jeho debut na akomkoľvek turnaji Masters.

Llamas Ruiz mal počas svojej kariéry na hlavnom turné doposiaľ málo príležitostí ukázať sa, ale zakaždým zanechal pozitívny dojem. Môže sa pochváliť perfektnou bilanciou 3:0 v zápasoch prvého kola na tejto úrovni. Nedávno sa dostal do štvrťfinále v Estorile, kde impozantne vyhral štyri po sebe idúce súboje v kvalifikácii a až medzi poslednou osmičkou prehral s neskorším šampiónom Hurkaczom v dvoch vyrovnaných setoch.

Štatistiky Pabla Llamasa Ruiza.
Štatistiky Pabla Llamasa Ruiza.Flashscore

Sľubný výkon Kleina na Australian Open, kde sa ako kvalifikant dostal do 2. kola a tvrdo bojoval v päťsetovom dueli so Zverevom, naznačoval, že toto môže byť rok, keď naplní svoj potenciál na hlavnom okruhu. Aj keď v nasledujúcich mesiacoch nedosiahol žiadne výrazné výsledky, zaznamenal chvályhodný progres. V druhom kole v Indian Wells nechýbalo veľa, aby zaskočil Caspera Ruuda. V Miami si počas kvalifikácie zabezpečil triumf nad talentovaným a vo forme hrajúcim Čechom Jakubom Menšíkom.

Vylepšená forma a zvýšená úroveň hry, ktorú Slovák predviedol, sú evidentné aj v jeho výkone v Madride. Počas svojho debutu v španielskej metropole v roku 2023 utrpel v prvom kole kvalifikácie trojsetovú prehru s Grenierom. Tento rok však predviedol výrazné zlepšenie a bez straty setu si pripísal rýchle výhry nad Španielom Martinom Tiffonom a argentínskym protivníkom Tirantem.

Výsledky posledných zápasov Kleina.
Výsledky posledných zápasov Kleina.Flashscore

Llamas Ruiz aj Klein sa proti sebe postavia vôbec po prvýkrát. Schopnosťou postúpiť disponujú obaja tenisti. V prospech slovenského hráča sú skúsenosti, španielskemu protagonistovi hrá do kariet domáce prostredie a publikum, ktoré ho bude hnať dopredu.

Klein - Llamas Ruiz (streda, 17:45)