Nadal stále nie je fit a môže vynechať milovaný French Open. V Madride bude hrať naposledy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nadal stále nie je fit a môže vynechať milovaný French Open. V Madride bude hrať naposledy
Nadal môže na obľúbenom French Open chýbať.
Nadal môže na obľúbenom French Open chýbať.AFP
Rafael Nadal (37) po dlhej zdravotnej prestávke spôsobenej zranením bedrového kĺbu a operáciou stále nie je fit. Na stredajšej tlačovej konferencii potvrdil, že sa na domácom podujatí Masters v Madride predstaví poslednýkrát v kariére. Do turnaja vstúpi štvrtkovým duelom s tínedžerom Darwinom Blanchom (16). Zároveň je ohrozený jeho štart na French Open, kde v minulosti 14-krát triumfoval.

Rafael Nadal na tlačovke určite nepotešil svojich fanúšikov ani organizátorov dvoch veľkých antukových podujatí. Bývalý líder rebríčka už pred svojím návratom po dlhej pauze vyhlásil, že táto sezóna bude s najväčšou pravdepodobnosťou jeho posledná. Isté je aspoň to, že tento rok sa naposledy v kariére predstaví na domácom turnaji Masters v Madride.

"Nemyslím si, že budem schopný hrať naplno. Madrid je však pre mňa veľmi dôležitý a chcem si tu zahrať naposledy," povedal antukový kráľ.

Pre fanúšikov legendárneho člena veľkej trojky musí byť ešte väčšou ranou, že jeho štart na vrcholnom podujatí antukovej sezóny French Open je ohrozený. V Paríži získal 14 zo svojich 22 grandslamových trofejí. Naposledy sa v areáli Rolanda Garrosa, ktorý bude hostiť aj tohtoročný olympijský turnaj, predstavil predminulý rok, keď vo finále zdolal Caspera Ruuda.

"Ak sa budem cítiť tak ako teraz, na French Open hrať nebudem. Nastúpim len vtedy, ak budem konkurencieschopný. Ak nebudem hrať, svet sa nezrúti a moja kariéra sa neskončí. Aj po French Open mám plány, napríklad olympijské hry," povedal španielsky veterán, ktorý zároveň prisľúbil účasť na septembrovom Laver Cupe v Berlíne.

Nadalovi zabránilo v obhajobe triumfu na minuloročnom Australian Open zranenie bedrového kĺbu. Konzervatívna liečba nezabrala, operácia bola nevyhnutná a na kurty sa vrátil až tento rok. V januári v Brisbane začal postupom do štvrťfinále, v ktorom nevyužil mečbaly proti Jordanovi Thompsonovi.

Nasledovala séria odstúpení a od úvodného januárového týždňa sa predstavil len v predchádzajúcom týždni v Barcelone, kde dvanásťkrát zdvihol nad hlavu trofej pre šampióna. Jeho tohtoročné pôsobenie v španielskej metropole sa však skončilo v druhom kole na rakete Alexa de Minaura. V rovnakej fáze môže na Austrálčana naraziť aj v Madride.