Macháč zakončil životný turnaj vo štvrťfinále, v Miami prehral so Sinnerom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Macháč zakončil životný turnaj vo štvrťfinále, v Miami prehral so Sinnerom
Macháč zaznamenal vynikajúci výsledok.
Macháč zaznamenal vynikajúci výsledok.Profimedia
Tomáš Macháč (23) sa nestal druhým tohtoročným premožiteľom Jannika Sinnera (22) a v Miami nepridal ďalší cenný skalp. Na turnaji Masters 1000 na Floride v najväčšom štvrťfinále svojej kariéry statočne vzdoroval svetovej trojke niekoľko desiatok minút, no talianskeho favorita nedokázal výrazne ohroziť a prehral 4:6, 2:6.

Macháč - Sinner 4:6, 2:6

Tomáš Macháč štartoval v Miami len tretíkrát v kariére na turnaji ATP Masters 1000 a vďaka prvému skalpu hráča TOP 10 Andreja Rubľova či víťaznému súboju s trojnásobným grandslamovým šampiónom Andym Murraym prekonal svoje maximum trikrát. Vo svojom najväčšom štvrťfinále však už čelil najúspešnejšiemu hráčovi sveta v tomto roku Jannikovi Sinnerovi a Talian bol nad jeho sily.

Dvadsaťtriročný Macháč zareagoval na stratené podanie hneď na začiatku a vyrovnal na 1:1. Za stavu 3:3 ale prišiel o podanie po boji druhýkrát, Sinner postupne nachádzal recept na menej známeho súpera a zlomil odpor českého tenistu. Na servise bol takmer bezchybný, na returne nebezpečný a po hodine a pol zvíťazil 6:4, 6:2.

"Nikdy predtým som s ním nehral, takže som nevedel, čo mám od zápasu očakávať. Nemal som jeho hru načítanú, takže mi chvíľu trvalo, kým som zistil, čo by mohlo fungovať. Skóre je možno trochu mätúce, pretože to bolo dosť vyrovnané, ale lepšie som zvládal tie big pointy," komentoval Sinner.

Macháč hral štvrťfinále na okruhu ATP štvrtýkrát v kariére a prvýkrát mimo turnajov najnižšej kategórie ATP 250. Predtým sa mu nepodarilo dostať do semifinále ani na turnajoch v Houstone 2023, Štokholme 2023 a Marseille 2024.

Po svojom doteraz najúspešnejšom podujatí vstúpi rodák z Berouna do antukovej jari ako člen TOP 50. Budúci týždeň sa v marockom Marrákeši napriek pôvodnému plánu nepredstaví, ale po krátkom oddychu sa bude pripravovať na kvalifikáciu ďalšieho podujatia Masters v Monte Carle.

Sinner si vylepšil tohtoročnú bilanciu na 21 víťazstiev a jedinú prehru, ktorú utrpel proti Carlosovi Alcarazovi. V Miami štartuje štvrtýkrát v kariére a môže nadviazať na svoje finále z rokov 2021 a 2023, tento rok si oň zahrá s Daniilom Medvedevom alebo Nicolasom Jarrym z Čile.

"Tento turnaj mám veľmi rád. Hral som tu svoje prvé finále Masters a je príjemné vrátiť sa medzi najlepšiu štvoricu. Fyzicky sa cítim dobre, nie som unavený a teším sa na ďalší zápas," dodal Sinner.