Alcaraz pridal deviatu výhru v rade. Mám zo svojej hry ten najlepší pocit, pochvaľuje si

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Alcaraz pridal deviatu výhru v rade. Mám zo svojej hry ten najlepší pocit, pochvaľuje si
Alcaraz sa v Miami môže stať 8. tenistom so Sunshine Double.
Alcaraz sa v Miami môže stať 8. tenistom so Sunshine Double.Profimedia
Svetová dvojka Carlos Alcaraz (20) na Masters v Miami hladko porazila v dvoch setoch talianskeho kamaráta Lorenza Musettiho (22), vzájomnú bilanciu vylepšil Španiel na 4:1 a urobil deviaty z 12 krokov na ceste za skompletizovaním Sunshine Double. Vo štvrťfinále sa predvlaňajší šampión stretne s Bulharom Grigorom Dimitrovom (32), s ktorým posledný duel vlani v Šanghaji prehral.

Alcaraz - Musetti 6:3, 6:3

Alcaraz v predchádzajúcich dvoch sezónach ovládol Indian Wells či Miami. Tento rok má šancu vyhrať oba prestížne marcové podniky Masters 1000 počas jedného roka. Prekonal už 9 z 12 prekážok, po obhajobe triumfu v Kalifornii nestratil na Floride ešte ani set.

Po víťazstvách nad krajanom Robertom Carballésom a Francúzom Gaëlom Monfilsom nemal problémy ani s Lorenzom Musettim. Porazil svojho o dva roky staršieho talianskeho kamaráta, ktorý ho predvlani pripravil o triumf na antukovej "päťstovke" v Hamburgu, tretíkrát v rade s ním zvíťazil bez straty setu a vzájomnú bilanciu upravil na 4:1.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Mladý Španiel si v závere stretnutia podobne ako proti Monfilsovi neodpustil stratu podania, ale znova ho to príliš trápiť nemuselo. Tenis si opäť naplno užíval a so súperom divákom ponúkli množstvo krásnych tenisových momentov.

"Viem, že jeho štýlom je hra odzadu s rotáciou. Snažil som sa ho nenechať cítiť sa na kurte pohodlne. Takistom som sa snažil hrať svoju hru, triafať agresívne údery, chodiť k sieti a hrať dropshoty. Myslím, že som si počínal celkom dobre, so svojim výkonom som spokojný," komentoval Alcaraz, ktorých získal 18 z 22 bodov po nábehu k sieti.

"Neviem, či teraz hrám svoj najlepší tenis, ale každopádne mám zo svojej hry najlepší pocit. Na kurte sa cítim skvele, nie som zranený a nemyslím na členok. Cítim sa najlepšie od minulého leta," pochvaľoval si Alcaraz, ktorý pred dvoma týždňami v Indian Wells oslavoval prvý triumf od júlového Wimbledonu. Svoju neporaziteľnosť natiahol na deväť zápasov, pritom pred piatimi týždňami na antuke v Riu de Janeiro si bolestivo podvrtol členok a neprežíval podarený vstup do sezóny.

Ovládnuť Indian Wells aj Miami počas jednej sezóny a skompletizovať prestížne Sunshine Double dokázalo doteraz len sedem tenistov. Alcaraz má tento týždeň šancu dostať sa do spoločnosti Jima Couriera, Michaela Changa, Peta Samprasa, Marcela Riosa, Andreho Agassiho, Rogera Federera a Novaka Djokoviča.

Svetová dvojka, ktorá dúfa v zisk svojej šiestej trofeje z turnajov Masters 1000, sa vo štvrťfinále stretne s Grigorom Dimitrovom. S o 12 rokov starším Bulharom má bilanciu 3:1, no posledný zápas španielsky hráč vlani na jeseň v Šanghaji prehral.

Dimitrov - Hurkacz 3:6, 6:3, 7:6

Dimitrov zdolal Huberta Hurkacza a vyhral nad ním piaty zápas, z toho štvrtý na turnaji Masters 1000 po trojsetovej bitke. Už tretíkrát rozhodol o svojom víťazstve až v tajbrejku rozhodujúceho dejstva. Na Floride mu pomohol aj sporný moment zo záveru stretnutia, keď Hurkacz prišiel o bod pre zrejme ľahký dotyk so sieťou.

Niekdajší víťaz Turnaja majstrov Dimitrov v doposiaľ nie príliš obľúbenom Miami prekonal svoje maximum z rokov 2012 a 2016 a skompletizoval štvrťfinále na všetkých deviatich podnikoch Masters.

"Konečne! Vedel som, že mi to posledné štvrťfinále chýba. Tento turnaj bol pre mňa ako kryptonit. Som šťastný, že som sa udržal v zápase. Hubi je chúlostivý súper a úžasný človek. Bola to náročná bitka," povedal bývalý tretí hráč sveta, ktorý sa približuje návratu do TOP 10. V tej figuroval naposledy v roku 2018.

De Minaur - Marozsán 4:6, 6:0, 1:6

Marozsán v Miami prvýkrát porazil dvoch hráčov z TOP 10 na jednom turnaji. Tentoraz zdolal svetovú desiatku, Austrálčana Alexa de Minaura, nadviazal na skalp Holgera Runeho, vylepšil svoju aktívnu bilanciu proti hráčom z TOP 10 na 4:1 a svoju fantastickú bilanciu na podujatiach Masters 1000 vyšperkoval na 14:3.

Maďarský tenista, ktorý všetky štyri štarty na "tisícke" premenil minimálne v semifinále, sa o svoje najväčšie semifinále pobije s Alexandrom Zverevom. Nemecký finalista z roku 2018 zdolal v nočnom zápase v repríze finále olympijského turnaja v Tokiu 2021 Karena Chačanova po setoch 6:1, 6:4 a skompletizoval osmičku štvrťfinalistov.