Katastrofálny deň pre favoritky v Miami, osemfinále konečnou aj pre Swiatekovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Katastrofálny deň pre favoritky v Miami, osemfinále konečnou aj pre Swiatekovú
Iga Swiateková druhýkrát nevyužila šancu skompletizovať Sunshine Double
Iga Swiateková druhýkrát nevyužila šancu skompletizovať Sunshine DoubleProfimedia
Turnaj WTA 1000 v Miami prišiel v pondelok prišiel o svetovú jednotku a trojku, po osemfinále sú v hre už len tri hráčky z TOP 10. Poľská šampiónka z roku 2022 Iga Swiateková (22) prehrala so svetovou šestnástkou Jekaterinou Alexandrovovou (29) 4:6, 2:6, druhýkrát v kariére tak nezíska Sunshine Double.

Swiateková - Alexandrovová 4:6, 2:6

Iga Swiateková sa do Miami vrátila prvýkrát od svojho triumfu v 2022 a ako čerstvá šampiónka z Indian Wells. Po úvodnej jasnej výhre nad Camilou Giorgiovou otočila zápas proti Linde Noskovej, no o druhý obrat v priebehu niekoľkých dní sa už postarať nedokázala. S Jekaterinou Alexandrovovou prehrala 2:6, 4:6.

Poľská favoritka mala k dispozícii iba jeden brejkbal, ktorý však v siedmom geme za stavu 2:4 nevyužila. V prvom sete sa proti aktívnej súperke dopustila 16 nevynútených chýb a trafila len osem víťazných úderov. V druhom sete prehrala päť gemov v rade a po takmer hodine a pol musela svojej súperke gratulovať.

Dvadsaťdvaročná Swiateková hrala s o sedem rokov staršou Ruskou piaty raz, pričom ešte pred mesiacom v Dauhe s ňou nestratila ani set. Teraz po sérii troch víťazstiev utrpela druhú prehru, keď prvýkrát neuspela pred troma rokmi na Gippsland Trophy v Melbourne takisto po setoch 4:6, 2:6.

Vo svojom 25. dueli v sezóne prehrala Swiateková len tretíkrát, predtým neuspela proti Noskovej a Anne Kalinskej. Prišla tak o možnosť stať sa len druhou ženou v histórii, ktorá druhý raz v kariére skompletizuje Sunshine Double - legendárnej Nemke Steffi Grafovej sa to podarilo v rokoch 1994 a 1996.

Alexanderová, 16. hráčka sveta, obhájila postupom do štvrťfinále vlaňajší výsledok. O postup do semifinále sa 29-ročná Ruska stretne s domácou Jessicou Pegulovou (H2H 0:1), ktorá si poradila s krajankou Emmou Navarrovou a prvýkrát v tejto sezóne vyhrala tri zápasy na jednom turnaji.

Gauffová v Miami s nečakaným koncom, Rybakinová urobila ďalší krok k obhajobe finále