Alcaraz urobil v Miami ďalší krok k Sunshine Double, s Monfilsom predviedli výbornú šou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Alcaraz urobil v Miami ďalší krok k Sunshine Double, s Monfilsom predviedli výbornú šou
Carlos Alcaraz porazil Gaëla Monfilsa aj po druhýkrát.
Carlos Alcaraz porazil Gaëla Monfilsa aj po druhýkrát.Profimedia
Španielsky tenista Carlos Alcaraz (20) zdolal v Miami v dueli plnom exhibičných momentov francúzskeho veterána Gaëla Monfilsa (37) 6:2, 6:4 a urobil druhý zo šiestich krokov na ceste za skompletizovaním Sunshine Double. Minuloročný šampión sa v osemfinále stretne s Talianom Lorenzom Musettim (22).

Alcaraz - Monfils 6:2, 6:4

Carlos Alcaraz v predchádzajúcich dvoch sezónach ovládol Indian Wells či Miami a tento rok má šancu vyhrať obe prestížne podujatia Masters 1000 v jednom roku. Prekonal už 8 z 12 prekážok, po obhajobe triumfu v Kalifornii nestratil na Floride ani set.

Proti Gaëlovi Monfilsovi bol blízko k víťazstvu 6:2, 6:1, ale za stavu 6:2, 5:1 a 30:15 si zápas trochu skomplikoval a spolu s francúzskym šoumenom ponúkol fanúšikom ešte niekoľko ďalších vydarených momentov.

Dvadsaťročný Španiel mal od začiatku duel pod kontrolou, no o 17 rokov starší Monfils svoj skalp nepredal lacno a divákom ponúkol tradične pestrý stretnutie s exhibičnými prvkami. Alcaraz síce v závere prvýkrát na turnaji stratil podanie i tri gemy v rade, ale pri ďalšom servise ukončil zápas čistou hrou.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

"Gaël je skvelý atlét, dosiahne takmer na každú loptičku. Snažil som sa ho forhendom, mojím najlepším úderom, na kurte rozpohybovať, unaviť ho a dať si šancu na zisk bodu. Snažil som sa chodiť k sieti a triafať svoje najlepšie údery," komentoval Alcaraz zápas, ktorý sledovali bývalý argentínsky tenista Juan Martín del Potro, brazílsky futbalista Neymar či americký basketbalista Jimmy Butler.

Len siedmim tenistom sa podarilo v jednej sezóne ovládnuť Indian Wells i Miami a skompletizovať prestížny Sunshine Double. Tento týždeň má Alcaraz šancu dostať sa do spoločnosti Jima Couriera, Michaela Changa, Petea Samprasa, Marcela Riosa, Andreho Agassiho, Rogera Federera a Novaka Djokoviča.

Korda - Hurkacz 6:7, 7:6, 3:6

Hubert Hurkacz potreboval vo svojom druhom dueli na tohtoročnom Masters v Miami všetky tri sety. Šampión z roku 2021 zdolal Sebastiana Kordu 7:6, 6:7, 6:3 a vzájomnú bilanciu vylepšil na 4:1. Poliak sa v osemfinále stretne s Grigorom Dimitrovom.

Správa zo zápasu Sebastian Korda - Hubert Hurkacz
Flashscore

Výsledky turnaja Masters 1000 v Miami