Swiateková opäť narazila na Noskovú, v Miami sa s ňou riadne vytrápila

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Swiateková opäť narazila na Noskovú, v Miami sa s ňou riadne vytrápila
Linda Nosková nastúpila proti Ige Swiatekovej po tretí raz v tomto roku
Linda Nosková nastúpila proti Ige Swiatekovej po tretí raz v tomto rokuProfimedia
Linda Nosková (19) čelila Ige Swiatekovej (22) tretíkrát v tejto sezóne, štvrtýkrát za posledných osem mesiacov a tretí raz s poľskou favoritkou prehrala. V treťom kole turnaja WTA 1000 v Miami Češka trápila svetovú jednotku viac ako dve a pol hodiny, kým s minuloročnou šampiónkou, ktorá sa snaží skompletizovať Sunshine Double, prehrala 7:6, 4:6, 4:6.

Swiateková - Nosková 6:7, 6:4, 6:4

Linda Nosková už po tretí raz v tomto roku narazila v treťom kole veľkého turnaja na Igu Swiatekovú. Po senzačnom obrate na Australian Open prehrala so svetovou jednotkou dvakrát v priebehu dvoch týždňov na marcových tisíckach v Indian Wells a Miami.

Kým v Kalifornii uhrala iba štyri gemy a skončila s kanárom, na Floride si spomenula na výkon z Melbourne a s favorizovanou Poľkou zviedla vyrovnanú trojsetovú bitku. Na druhé víťazstvo však nedosiahla, keď po 2 hodinách a 33 minútach boja podľahla 7:6, 4:6, 4:6.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Devätnásťročná Češka musela doháňať manko vo všetkých troch setoch. V úvodnom dvakrát zmazala manko brejku, vrátila sa z nepriaznivého stavu 2:5 a v tajbrejku využila setbal.

V druhom sete sa Nosková nevzdala ani za stavu 1:5, ale za stavu 5:5 nevyužila brejkbal. Aj v rozhodujúcom sete mala šancu otočiť skóre, ale za stavu 4:5 a 40:0 nepremenila tri brejkbaly v rade.

Aktuálne 31. hráčka sveta si tak zhoršila bilanciu proti hráčkam TOP 10 na 5:9. Okrem Swiatekovej si poradila aj s Dariou Kasatkinovou, Ons Džabúrovou, Petrou Kvitovou a Mariou Sakkariovou.

Nosková, štvrťfinalistka januárového Australian Open, odohrala tento rok šesť turnajov a na každom z nich vyhrala aspoň jeden zápas. V Miami skončila rovnako ako vlani (prehrala s neskoršou šampiónkou Petrou Kvitovou) na druhej súperke, tentoraz ako nasadenej hráčke jej na postup do tretieho kola stačila jedna výhra. České singlistky už v Miami skončili, Nosková sa ako jediná zo siedmich nádejí prebojovala cez druhé kolo.

Dvadsaťdvaročná Swiateková si vylepšila tohtoročnú výbornú bilanciu na 22:2. Nestačila len na Noskovú a v Dubaji na Annu Kalinskú. Minuloročná šampiónka môže v Miami nadviazať na triumf z Indian Wells a stať sa len druhou ženou v histórii, ktorá druhýkrát v kariére skompletizuje Sunshine Double - legendárnej Nemke Steffi Grafovej sa to podarilo v rokoch 1994 a 1996.

"Dnes ste mohli vidieť, že nič nie je samozrejmé. Problémy môžete mať už v skorej fáze turnaja, preto nemá zmysel hovoriť o Sunshine Double. Chcem si zo zápasu odniesť skúsenosti. Viem, na čo sa musím sústrediť, pretože počas celého zápasu som sa necítila komfortne. Myslela som si, že dnes bude jednoduchšie zvyknúť si na nové podmienky a loptičky, ale bolo to dosť ťažké," okomentovala Poľka.

V osemfinále sa Swiateková už po piaty raz stretne so svetovou šestnástkou Jekaterinou Alexandrovovou. Prvý zápas s vlaňajšou štvrťfinalistkou prehrala (Gippsland Trophy v Melbourne 2021), potom Rusku dvakrát zdolala v troch setoch a až minulý mesiac sa jej to podarilo v Dauhe bez straty setu.

Výsledky turnaja WTA 1000 v Miami