Rune sa zdržal v Miami len hodinu, po debakli s Marozsánom ide domov po prvom zápase

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rune sa zdržal v Miami len hodinu, po debakli s Marozsánom ide domov po prvom zápase

Rune opúšťa Miami po výprasku v úvodnom zápase.
Rune opúšťa Miami po výprasku v úvodnom zápase.Profimedia
Holger Rune (20) nenájde na prebiehajúcom podujatí v Miami cestu zo svojej krízy. Dánsky supertalent sa s floridskou tisíckou rozlúčil dokonca už po prvom zápase po výprasku 1:6, 1:6 od 57. hráča sveta Fabiana Marozsána (24), ktorý si na Masters pripísal aj tretí skalp hráča TOP 10. Minuloročný finalista Jannik Sinner (22) i obhajca titulu Daniil Medvedev (28) sú už v osemfinále.

Marozsán - Rune 6:1, 6:1

Holger Rune sa v druhej polovici minulej sezóny trápil pre zdravotné problémy, ale záver ročníka nebol zlý, pričom do nového roku vstúpil finálovou účasťou v Brisbane. Po krachu v druhom kole na Australian Open sa však opäť ocitol v kríze. Navyše sa mu rozpadol hviezdny tím, z ktorého odišli Severin Lüthi a legendárny Boris Becker.

Dánsky supertalent sa vrátil k Patrickovi Mouratoglouovi, ale ani skúsený francúzsky expert a tréner mu zatiaľ nedokázal pomôcť k prvému celkovému triumfu od apríla minulého roka. Ďalšia rana pre sebavedomie 20-ročného hráča prišla na Masters v Miami.

Na floridskú tisícku nastúpil s jednodňovým oneskorením pre zlé počasie a s turnajom sa rozlúčil už za hodinu. Svetová sedmička nestačila na fantastického Fábiána Marozsána. Maďarský outsider zaznamenal 23 víťazných úderov a urobil len štyri nevynútené chyby. Navyše bol stopercentný pri brejkoch, odvrátil všetky tri hrozby a premenil všetkých päť šancí.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Rune v závere sezóny 2022 ovládol parížsky Masters a do vlaňajška logicky vstúpil s ambíciami na grandslamový titul. Od začiatku predchádzajúcej sezóny sa mu však podarilo kraľovať len na malom podujatí v Mníchove, a to po odvrátení mečbalu proti Boticovi van de Zandschulpovi. Vlani mal dobrú antukovú jar, avšak po tej tohtoročnej mu hrozí vypadnutie z TOP 10.

Marozsán debutoval v hlavných súťažiach na najvyššom okruhu len vlani v máji na Masters v Ríme, no bol to veľký debut. Taliansku metropolu šokoval víťazstvom nad Carlosom Alcarazom. Po výhre nad Runem upravil svoju bilanciu proti hráčom z TOP 10 na 3:1, pričom všetky tri skalpy zaznamenal na turnajoch Masters.

V hlavnej súťaži na prestížnej tisícke hrá štvrtýkrát v kariére a aj v Miami môže postúpiť medzi 16 najlepších. V hratelnom treťom kole sa stretne s Alexejom Popyrinom, ktorý vyradil českú jednotku Jiřího Lehečku.

Griekspoor - Sinner 7:5, 5:7, 1:6

Jannik Sinner prišiel o svoju tohtoročnú neporaziteľnosť a sériu 19 víťazstiev v semifinále predchádzajúceho Masters v Indian Wells. V Miami sa však rýchlo vrátil na víťaznú vlnu, no po vydarenom derby s krajanom Andreom Vavassorim mal nečakané problémy s Tallonom Griekspoorom. Všetky tri predchádzajúce duely s Holanďanom vyhral bez straty setu.

Na Floride dominoval pri vlastnom podaní, ale jediné zaváhanie pri servise ho stálo úvodné dejstvo. V záverečnej hre druhého setu slávil prvý brejk, keď premenil svoj šiesty brejkbal. Do rozhodujúceho setu vstúpil najlepším možným spôsobom, rýchlo si vybudoval náskok 3:0 a napokon dovolil súperovi už len gem.

Šampión januárového Australian Open obhajuje vlaňajšie finále v Miami a takisto sa usiluje o druhý triumf na turnaji série Masters. Na prestížnej tisícke sa zatiaľ radoval len vlani v auguste v Toronte a od jesene je v životnej forme. Pri všetkých troch predchádzajúcich štartoch na tomto mieste bol minimálne štvrťfinalistom, dvakrát si zahral finále.

Ďalším súperom jedného z najväčších favoritov na triumf bude domáci držiteľ divokej karty Martin Damm, ktorý debutuje na veľkých podujatiach na najvyššom okruhu, alebo Christopher O'Connell.

Norrie - Medvedev 5:7, 1:6

Daniil Medvedev na Masters v Miami zdolal Brita Camerona Norrieho 7:5, 6:1, pričom aj v treťom vzájomnom zápase zvíťazil 2:0 na sety. Ruský obhajca titulu sa v osemfinále stretne s Nemcom Dominikom Köpferom (H2H 2:0).

Výsledky turnaja ATP Masters 1000 v Miami