Siedmy kariérny titul Kovalíka. Slovák ovládol challengerový turnaj v Zadare

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Siedmy kariérny titul Kovalíka. Slovák ovládol challengerový turnaj v Zadare
Kovalík zaknihoval cenný triumf.
Kovalík zaknihoval cenný triumf.Profimedia
Jozef Kovalík (31) sa teší zo zisku siedmeho titulu. Slovenský tenista zvládol finále challengerového turnaja v Zadare. V boji o trofej zdolal na chorvátskej antuke bulharského súpera Adriana Andrejeva (22) v dvoch setoch. 

Po štyroch výhrach v rade čakala na Kovalíka posledná prekážka v podobe mladšieho oponenta. Do finále sa slovenský hráč dostal po triumfe v česko-slovenskom derby, v ktorom pokoril Jonáša Forejtka. Predtým však musel zvládnuť aj dve trojsetové bitky, ktorým v úvode chorvátskeho ťaženia predchádzalo hladké víťazstvo za 59 minút. Takmer totožnú cestu do súboja o cenné prvenstvo absolvoval aj Andrejev.

Kovalík - Andrejev 6:4, 6:2

Do samotného duelu o titul nevstúpili protagonisti správnou nohou, stretnutie sa začalo tromi stratami podania. Dve z nich však boli na strane Bulhara a keďže prvé dejstvo už žiadny brejk neprinieslo, úvodný set vyhral Kovalík.

Aj do ďalšej časti vkročil mladší z dvojice stratou servisu, ktorú zopakoval aj v treťom geme. Slovenský daviscupový reprezentant si komfortnú pozíciu nepokazil, postrážil si svoje podanie a po hodine a 28 minútach premenil druhý mečbal.

Bratislavský rodák tak na challengerovom okruhu zaknihoval siedmy absolútny triumf. Naposledy zažil finálový úspech na podujatí v Tullne v roku 2022. Ziskom titulu si polepší aj bodovo a vráti sa do druhej stovky rebríčka ATP.

Z Chorvátska ma Kovalík namierené do Neapolu. Na začiatok ďalšieho antukového podujatia ho hneď v pondelok 25. marca čaká náročná skúška v podobe domáceho Lucu Nardiho. Mladý Talian z 96. miesta svetového poradia nedávno na turnaji Masters v Indian Wells zdolal Novaka Djokoviča.