Po tragédii sa skoncentrovala na tenis. Sabalenková v Miami postúpila cez svoju kamarátku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Po tragédii sa skoncentrovala na tenis. Sabalenková v Miami postúpila cez svoju kamarátku
Sabalenková sa sústredila na svoju hru.
Sabalenková sa sústredila na svoju hru.Profimedia
Svetová dvojka Aryna Sabalenková (25) sa len pár dní po tragickom úmrtí bývalého priateľa dokázala skoncentrovať na svoj úvodný zápas na turnaji WTA 1000 v Miami. Bieloruska porazila španielsku kamarátku Paulu Badosovú (26) a po tretej výhre v rade otočila vzájomnú bilanciu na 3:2. O osemfinále si zahrá s Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou (27).

Badosová - Sabalenková 4:6, 3:6

Sabalenkovú pár dní pred vstupom do turnaja v Miami zasiahla správa o tragickom úmrtí Konstantína Kolcova, s ktorým v súkromnom živote tvorila pár. Bieloruská tenistka sa ale napriek psychicky náročným dňom rozhodla prestížnej akcie na Floride zúčastniť a úvodný duel, ktorý usporiadatelia o deň odložili, zvládla.

Favoritka sa stretla so svojou najlepšou kamarátkou na okruhu Badosovou, ktorá v prvom kole vyradila po dopingovom treste sa vracajúcu Simonu Halepovú. Na prvú výmenu si oproti pôvodnému plánu museli pre dažď šesť hodín počkať, Sabalenkovú ale ďalšie nepriaznivé okolnosti nerozhodili.

Svetová dvojka sa dokázala plne skoncentrovať na tenis a o rok staršiu Španielku porazila bez straty podania. Po tretej výhre v rade otočila vzájomnú bilanciu vo svoj prospech. "Aryna je mentálne veľmi silná žena, je to vidno na kurte. Poznám ju veľmi dobre aj mimo kurtu, neprekvapuje ma to. Vedela som, že k tomu pristúpi ako k normálnemu zápasu. Želám jej to najlepšie, uvidíme, ako ďaleko sa dostane," povedala podľa AP Badosová.

Sabalenková po januárovej obhajobe triumfu na Australian Open utrpela dve nečakané porážky s Donnou Vekičovou (Dubaj) a Emmou Navarrovou (Indian Wells), v Miami zaznamenala iba tretiu výhru za posledné dva mesiace.

Na Floride štartuje bývalá svetová jednotka šiestykrát. Trikrát vypadla v druhom kole. Keď už ho ale prekonala, dotiahla to do štvrťfinále (2021 a 2023). Tento rok si o postup do osemfinále zahrá s Ukrajinkou Kalininovou, ktorá už vo štvrtok zdolala po odvrátení mečbalu Caroline Wozniacku.