Smútok Sabalenkovej. Zomrel jej priateľ Konstantin Kolcov, polícia spomína samovraždu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Smútok Sabalenkovej. Zomrel jej priateľ Konstantin Kolcov, polícia spomína samovraždu

Aktualizované
Sabalenková utrpela stratu blízkej osoby.
Sabalenková utrpela stratu blízkej osoby.Profimedia
Svetová dvojka a víťazka Australian Open Aryna Sabalenková (25) znovu smúti po náhlom úmrtí blízkeho človeka. Necelých päť rokov po smrti otca prišla o priateľa Konstantina Kolcova, s ktorým tvorila pár už takmer tri roky. Bývalý bieloruský hokejista nastupoval aj v NHL za Pittsburgh Penguins, zomrel vo veku 42 rokov. Bieloruska má za pár dní vstúpiť do turnaja WTA 1000 v Miami.

Keď mala v novembri 2019 Sabalenková 21 rokov, zomrel jej vo veku iba 43 rokov otec Sergej. Mali spoločný sen - byť v 25 rokoch svetovou jednotkou a dvojnásobnou grandslamovou šampiónkou. Oba veľké tenisové ciele rodáčka z Minsku splnila, vlani na čele rebríčka WTA strávila 8 týždňov a dvakrát vyhrala Australian Open (2023 a 2024).

Teraz sa však musí vyrovnať s ďalšou bolestivou ranou - zomrel jej priateľ a bývalý úspešný hokejista Konstantin Kolcov. Dvojica tvorila pár od júna 2021 a Sabalenková po jeho boku prežívala všetky svoje veľké úspechy. Príčinou úmrtia niekdajšieho hokejistu mala byť samovražda. Informovala o tom polícia v okrese Miami-Dade. 

"Políciu v Miami zavolali do rezortu St. Regis Bal Harbour o 12:39 miestneho času na základe informácie, že muž skočil z balkóna budovy. Začali sme vyšetrovanie a neobjavili žiadne podozrivé okolnosti," vyhlásil hovorca polície Argemis Colome.

Bieloruská federácia v krátkom vyhlásení uviedla, že Kolcov "zomrel náhle", bez uvedenia bližších podrobností. "Smútime. Bieloruská hokejová federácia vyjadruje najhlbšiu sústrasť rodine, priateľom a všetkým, ktorí Konstantina poznali a spolupracovali s ním," píše sa na webstránke bieloruského zväzu.

Krajinu počas svojej kariéry reprezentoval na ZOH 2002 i 2010 a deviatich svetových šampionátoch. Tri sezóny nastupoval v NHL za Pittsburgh Penguins. V roku 2008 vyhral ruskú Superligu vo farbách tímu Salavat Julajev Ufa, do ktorého sa nedávno vrátil ako asistent trénera.

"S hlbokým zármutkom oznamujeme, že zomrel tréner Salavatu Julajev Konstantin Kolcov. Bol to silný a veselý človek. Hráči, kolegovia aj fanúšikovia ho milovali a rešpektovali. Konstantin sa navždy zapísal do histórie nášho klubu. Nech odpočíva v pokoji," píše sa vo vyhlásení klubu.

"Hrozná správa. S Koltsym som hral niekoľko rokov vo Wilkes Barre a Pittsburghu. Jeden z najrýchlejších korčuliarov, ktorých som kedy videl, a tak zábavný. Hlavne s tým jeho prízvukom... Je to hrozné. Myslím na jeho rodinu v tejto hroznej chvíli," uviedol na sociálnej sieti X bývalý americký hokejista Ryan Whitney.

Sabalenková po obhajobe januárového triumfu v Melbourne prehrala dva zo štyroch zápasov. Naposledy minulý týždeň v Indian Wells vypadla v osemfinále s Američankou Emmou Navarrovou. O niekoľko dní by mala nastúpiť na ďalšom turnaji WTA 1000 v Miami proti víťazke duelu medzi Simonou Halepovou a Paulou Badosovou.

Podľa informácií americkej televíznej stanice Tennis Channel sa napriek smrti svojho partnera zúčastní podujatia v USA. Svetová dvojka ale nebude počas prestížneho floridského turnaja poskytovať žiadne rozhovory a ani absolvovať tlačové konferencie.

Pre úmrtie v rodine sa v Miami nepredstaví svetová osmička Markéta Vondroušová, ktorá sa vrátila domov na poslednú rozlúčku s milovaným starým otcom.