Obhajobe titulu predchádzali náročné chvíle. Mal som problém byť na kurte, priznal Alcaraz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Obhajobe titulu predchádzali náročné chvíle. Mal som problém byť na kurte, priznal Alcaraz
Alcaraz sa opäť stal kráľom Indian Wells.
Alcaraz sa opäť stal kráľom Indian Wells.Reuters
Carlos Alcaraz (20) po roku opäť triumfoval na turnaji BNP Paribas Open. Španielsky tenista priznal, že jeho úspešná obhajoba titulu v Indian Wells bola o to sladšia, že sa v kalifornskej púšti ocitol po niekoľkých ťažkých mesiacoch.

Alcaraz nezískal trofej od prvenstva na minuloročnom Wimbledone, až pokým v nedeľu v repríze minuloročného finále neporazil Daniila Medvedeva. Rodák z El Palmar uviedol, že titulové suchoty ho netrápili. Bojoval so zranením a cítil, že trochu zišiel zo svojej cesty a neužíval si pobyt na kurte.

"Ťažko sa to vyjadruje slovami, pretože som mal naozaj náročné mesiace. Povedzme, že v posledných dvoch bolo pre mňa ťažké nájsť sám seba. Nemal som radosť z toho, že som vstúpil na kurt. Nebol som tam sám sebou," povedal novinárom.

Ďalšie slová už venoval cennému triumfu a niesli sa v pozitívnom duchu: "Zdvihnúť túto trofej pre mňa dosť znamená, pretože som prekonal veľa problémov v hlave i po fyzickej stránke. Bolo to špeciálne. Preto som naozaj šťastný, na tomto turnaji som sa cítil veľmi dobre."

Alcaraz začal rok štvrťfinálovým vypadnutím na Australian Open, potom vypadol aj v semifinále v Buenos Aires a v Riu de Janeiro odstúpil z prvého zápasu so zranením členka. "Mal som problém užiť si pobyt na kurte. Moja rodina, tím a blízki mi hovorili, že sa už neusmievam tak ako predtým," priblížil.

Pre španielskeho tenistu bolo podľa jeho slov dôležité užívať si tenis a nič nedokázalo vyvolať jeho charakteristický úsmev viac ako získať bod takým špeciálnym úderom, aký predviedol v semifinále proti Sinnerovi a v nedeľu proti Medvedevovi.

Svetová dvojka uviedla, že z Indian Wells si spolu s trofejou a šekom na 1,1 milióna dolárov odnesie aj cennú lekciu z riešenia nepríjemností. "Nezáleží na tom, aké máte problémy. Ak si veríte, máte okolo seba naozaj dobrý tím, tvrdo pracujete, tak sa všetko môže otočiť. Myslím, že to je najväčšie ponaučenie, ktoré si z tohto turnaja odnášam," vyhlásil.