Ktorá Slovenka okúsi turnaj v Miami? Vo finále kvalifikácie sa stretnú Schmiedlová a Šramková

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ktorá Slovenka okúsi turnaj v Miami? Vo finále kvalifikácie sa stretnú Schmiedlová a Šramková
Turnaj v Miami bude mať slovenské zastúpenie.
Turnaj v Miami bude mať slovenské zastúpenie.Profimedia
Kvalifikácia na hlavnú súťaž podujatia WTA Miami Open uvidí vo svojom finále súboj slovenských tenistiek. V pondelok 18. marca sa podvečer proti sebe postavia Anna Karolína Schmiedlová (29) a Rebecca Šramková (27). Štart zápasu je naplánovaný na 17:30 SEČ.

Do finále kvalifikácie turnaja kategórie WTA 1000 postúpila Schmiedlová po výhre nad Annou Bondarovou. V prvom kole zdolala maďarskú oponentku za 81 minút pomerom setov 6:3 a 6:2. Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného kouča Ladislava Olasza tak zabojuje o účasť na podujatí s celkovou dotáciou takmer deväť miliónov dolárov.

Na tvrdom povrchu v Miami sa v úvodnom vystúpení darilo aj Šramkovej. Hráčka Národného tenisového centra zdolala španielsku protivníčku Rebeku Masárovú dvakrát 6:4. Tenistku trénera Milana Martinca tak čaká súboj s krajankou, s ktorou vo vzájomných zápasoch prehráva 1:3.

Zo štyroch stretov oboch Sloveniek sa tri odohrali na antuke. Prvý duel v máji 2018 vyhrala Šramková, keď v Trnave triumfovala 2:0 na sety. Ďalšie antukové zápasy v Žiline (2020) a Belehrade (2021) už ovládla rovnakým pomerom staršia z dvojice. Jediným vzájomných meraním síl oboch hráčok na tvrdom povrchu bolo októbrové vystúpenie v Trnave v roku 2022. Po dvoch hodinách a 32 minútach sa vtedy z víťazstva tešila Schmiedlová.

Posledné výsledky Schmiedlovej.
Posledné výsledky Schmiedlovej.Flashscore

Parametrom, ktorý určuje nedávnu formu na americkom harde, sú ostatné výsledky oboch slovenských tenistiek. Kým Schmiedlová sa v Austine dostala až do semifinále, v Indian Wells vypadla už v prvom kole kvalifikácie. Nad jej sily bola Číňanka Wang Sin-jü.

Šramková sa v USA nepredstavila na hlavnom podujatí v San Diegu, keďže v kvalifikačnom finále podľahla Marine Melnikovovej. Hlavnú súťaž po úspešnej kvalifikácii ale okúsila práve v spomínaom Indian Wells, kde v druhom kole nestačila na favorizovanú brazílsku súperku Beatriz Haddadovú Maiovú.

V roku 2023 sa Schmiedlová prebojovala do hlavnej fázy Miami Open po dvoch výhrach nad domácimi tenistkami. Teraz ju čaká spoluhráčka z reprezentácie, ktorá sa pred rokom v rovnakom čase na Floride nepredstavila. Obe hráčky figurujú v nominácii kapitána Mateja Liptáka na kvalifikačné stretnutie Pohára Billie Jean Kingovej. Slovenky si 12. a 13. apríla v Bratislave zmerajú sily so Slovinkami.

Posledné výsledky Šramkovej.
Posledné výsledky Šramkovej.Flashscore