Alcaraz obhájil titul v Indian Wells, vo finále opäť zdolal Medvedeva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Alcaraz obhájil titul v Indian Wells, vo finále opäť zdolal Medvedeva
Alcaraz uspel v repríze minuloročného finále.
Alcaraz uspel v repríze minuloročného finále.Profimedia
Carlos Alcaraz (20) vo finále "tisícky" v Indian Wells porazil znova po roku Daniila Medvedeva (28). Španiel tak prvýkrát obhájil trofej na tvrdom povrchu. V súboji o titul Rusa pokoril a vyhral svoj piaty turnaj z podnikov Masters 1000.

Medvedev - Alcaraz 6:7, 1:6

Alcaraz dorazil do Indian Wells dva týždne po zranení členka v Riu de Janeiro. Po úvodnej strate setu s Talianom Matteom Arnaldim sa rozbehol a potvrdzuje, že sa mu v Kalifornii darí. Tunajšiu bilanciu upravil na 16:1. V repríze minuloročného finále opäť nestratil set s Medvedevom, s ktorým prehral zatiaľ iba v grandslamových dueloch a vzájomnú bilanciu zvýšil na 4:2. Rovnako ako minulý rok sa historicky najmladšej svetovej jednotke podarilo poraziť Sinnera a hneď potom aj ruského tenistu.

Medvedev získal hneď prvý gem na príjme a po využití druhého brejkbalu viedol 2:0. V nasledujúcej dlhej hre odvrátil tri šance mladého Španiela a zvýšil svoj náskok. Alcaraz sa dopustil viacerých nevynútených chýb a vyzeral menej pokojný ako obvykle. Snažil sa Rusa tlačiť hneď z returnu, čo sa mu v piatom geme vyplatilo, po víťaznom prehodení získal prvýkrát Medvedevov servis a následne ziskom tretej hry v rade vyrovnal. Po zvyšok setu si obaja hráči držali svoje podania a dejstvo musela rozhodnúť skrátená hra. V tej sa ujal vedenia 5:2 Alcaraz, na príjme využil hneď prvý setbal po chybe protivníka z forhendu a po 70 minútach stretnutia získal tajbrejk pomerom 7:5.

Vyhraný set dodal mladému Španielovi viac istoty a v druhom dejstve zobral súperovi podanie hneď v úvode a aj vďaka skvelým víťazným úderom sa dostal do vedenia. Alcaraz prestal robiť nevynútené chyby a držal si svoj náskok troch hier. Za stavu 4:1 opäť zaútočil na podanie oponenta a v nasledujúcej hre už stretnutie dopodával.

Štatistiky finálového duelu.
Štatistiky finálového duelu.Flashscore

"Vyhrať tento turnaj znovu pre mňa znamená naozaj veľa. Mal som zo začiatku starosti o svoj členok a necítil som sa dobre. Od prvého kola som sa zlepšoval a cítil sa lepšie. Triumf na podujatí Masters mi dodáva ďalšiu motiváciu pre nasledujúci turnaj v Miami ," zmienil Alcaraz ihneď po konci zápasu.

Ako obhajca titulu štartoval ôsmykrát a tretíkrát v kariére sa mu podarilo zopakovať prvenstvo z predchádzajúcej sezóny. Prvýkrát to dokázal mimo domácej antuky. Na triumf čakal dvojnásobný grandslamový šampión osem mesiacov od minuloročného Wimbledonu. Tento rok vypadol vo štvrťfinále Australian Open, v semifinále v Buenos Aires a v Riu de Janeiro sa pre zranenie už po dvoch gemoch vzdal. Posledným hráčom, ktorému sa podarilo v Indian Wells obhájiť titul, bol Roger Federer v roku 2018.

Vo veku iba 20 rokov si Alcaraz zahral svoje už šieste finále na podnikoch Masters, v tejto fáze prestížnych "tisíciek" má parádnu úspešnosť 5:1. Jediný nezdar si zapísal vo svojom predchádzajúcom finále naprieč všetkými úrovňami vlani v auguste v Cincinnati, hoci mohol Novaka Djokoviča poraziť v dvoch setoch a mal k dispozícii aj mečbal. Celkovo má vo finále bilanciu 13:4.

"Chcel by som pogratulovať Carlosovi, na tomto kurte sa ti darí a ty aj tvoj tím odvádzate dobrú prácu, pokračujte v tom aj naďalej. Snáď ma tu raz necháš vyhrať," povedal s úsmevom po obdržaní trofeje pre porazeného finalistu Medvedev.

"Ďakujem aj svojmu tímu za zábavné dva týždne, robíme dobrú prácu. Vďaka všetkým, ktorí ma podporujú, to vy ste dôvod prečo hrám," dodal. Bývalý líder rebríčka a aktuálne štvrtý hráč poradia ale stále patrí k najlepším na tvrdých povrchoch, najmä na tých na severoamerickom kontinente. Vo finále prestížnych tisícok disponuje úspešnosťou 6:4.