Swiateková suverénne do finále v Indian Wells, Gauffová podľahla znovuzrodenej Sakkariovej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Swiateková suverénne do finále v Indian Wells, Gauffová podľahla znovuzrodenej Sakkariovej
Swiateková nemala najmenší problém s postupom do finále.
Swiateková nemala najmenší problém s postupom do finále.Profimedia
Svetová jednotka Iga Swiateková (22) potvrdila úlohu favoritky v semifinále turnaja v Indian Wells proti rozbehnutej Ukrajinke Marte Kosťukovej (21) a zvíťazila 6:2, 6:1. O svoj ôsmy titul na okruhu WTA 1000 si zahrá proti znovuzrodenej Marii Sakkariovej (28), ktorá ukončila víťaznú sériu Coco Gauffovej (20) na domácom harde.

Swiateková - Kosťuková 6:2, 6:1

Swiateková koncom marca v Dubaji prehrala semifinále s Annou Kalinskou, pričom prvýkrát po 11 mesiacoch a 74 zápasoch neuhrala ani set. V Indian Wells sa však vrátila vo veľkom štýle, ani s jednou zo svojich štyroch súperiek nestratila viac ako štyri gemy.

V semifinále Poľka potvrdila úlohu favoritky proti rozbehnutej Kosťukovej z Ukrajiny a postúpila do svojho druhého finále v "Tenisovom raji", v ktorom sa bude usilovať o svoj ôsmy titul na okruhu WTA 1000. Svetová jednotka počas zápasu nestratila svoje podanie a mladej Ukrajinke, ktorá hrá tento rok v úžasnej forme, dovolila uhrať iba tri gemy.

Gauffová - Sakkariová 4:6, 7:6, 2:6

Znovuzrodená Sakkariová vyhrala aj piaty zápas pod vedením nového trénera Davida Witta. V prvom tohtoročnom semifinále zdolala po tuhom boji domácu Gauffovú, čím ukončila víťazné ťaženie súperky na americkej pôde. Grékyňa postúpila do finále a vyrovnala miestne maximum z roku 2022.

Sakkariová rozhodla prvý set v jeho závere ziskom troch gemov v rade a na začiatku druhého mala navrch do stavu 5:2. Od tohto momentu začala 20-ročná Američanka dominovať, otočila skóre, získala set v tajbrejku, čím si vynútila rozhodujúce dejstvo.

V treťom sete bola skúsenejšia Sakkariová jasne lepšou hráčkou a rýchlo sa spamätala zo straty podania v prvom geme rozhodujúceho setu. Finalistka z roku 2022 vyhrala šesť z nasledujúcich siedmich gemov a Gauffovej, ktorá v stredu oslávila 20. narodeniny, uštedrila prvú prehru na americkej pôde po takmer roku.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

V repríze finále z 2022 tu Sakkariová bude bojovať o svoj druhý titul z podujatia WTA 1000. Vtedy Swiateková zvíťazila v dvoch setoch, no svetová deviatka vedie vo vzájomnej bilancii 3:2.

Výsledky turnaja WTA 1000 v Indian Wells