Alcaraz v Indian Wells ukončil neporaziteľnosť Sinnera, pri obhajobe ho čaká repríza finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Alcaraz v Indian Wells ukončil neporaziteľnosť Sinnera, pri obhajobe ho čaká repríza finále
Alcaraz ukončil Sinnerovu neporaziteľnosť a postúpil do finále v Indian Wells.
Alcaraz ukončil Sinnerovu neporaziteľnosť a postúpil do finále v Indian Wells.Profimedia
Carlos Alcaraz (20) ukončil v semifinále turnaja Masters v Indian Wells neporaziteľnosť Jannika Sinnera (22). Španielsky obhajca titulu otočil zápas, ktorý bol prerušený pre dážď z 0:1 na sety, a zvíťazil 1:6, 6:3, 6:2. Vo finále sa po roku opäť stretne s Daniilom Medvedevom (28), ktorý zdolal domáceho Tommyho Paula (26) v troch setoch 1:6, 7:6, 6:2.

Sinner - Alcaraz 6:1, 3:6, 2:6

Očakávaný stret medzi Sinnerom a obhajcom titulu Alcarazom prerušil za stavu 2:1 na gemy mierny dážď. Hráči sa na chvíľu spolu so zberačmi loptičiek ukryli pod dáždniky, no po niekoľkých minútach opustili kurt a odišli do šatní, aby sa približne po štvrťhodine vrátili. Hneď po rozcvičke sa však počasie opäť zhoršilo, hra bola opäť prerušená a tenisti zamierili do šatní. Tentoraz to bola už dlhšia prestávka.

Zápas sa dohrával v popoludňajších hodinách, lepší vstup mal starší Talian. Po návrate na kurt vyhral štyri gemy v rade a v prvom sete jasne dominoval. V druhom sa však karta obrátila. Alcaraz zvýšil úroveň hry, začal chodiť viac na sieť a vo štvrtom geme prvýkrát našiel recept na Sinnerovo podanie. Tie svoje si uhájil a poslal duel do rozhodujúceho setu. Prerušil tým súperovu sériu 16 vyhratých setov v rade.

Mladý Španiel získal hneď druhý gem na príjme, keď využil brejkbal po úžasnom úderi na sieti. Bývalý líder rebríčka sa ujal vedenia 5:1, aby po dvoch hodinách a piatich minútach ukončil stretnutie pri vlastnom podaní.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Dvojnásobný grandslamový šampión tu nadviazal na minuloročné semifinálové víťazstvo nad Sinnerom, prvýkrát od augustového podujatia v Cincinnati sa dostal do finále a udržal sa pred Talianom na druhom mieste svetového rebríčka.

"Napriek prehratému prvému setu sa mi podarilo zostať psychicky silný. Som veľmi šťastný z toho, ako som hral v ďalších dvoch setoch. Trochu som zmenil hru a fungovalo to veľmi dobre. Snažil som sa dostať viac loptičiek do kurtu, hrať dlhé výmeny a nútiť ho k chybám. Je skvelé ho poraziť a dostať sa tu opäť do finále," povedal Alcaraz v rozhovore na kurte.

Španiel pricestoval do Indian Wells, kde vlani získal jednu zo štyroch trofejí z podujatí Masters 1000, dva týždne po zranení členka v Riu de Janeiro. Po prehre v úvodnom sete s Talianom Matteom Arnaldim sa rozbehol a potvrdil, že sa mu v Kalifornii darí. Svoju bilanciu tu vylepšil na 15-1.

Alcaraz, víťaz 12 turnajov, štartuje ako obhajca titulu po ôsmy raz. Triumf z predchádzajúcej sezóny môže zopakovať tretíkrát v kariére a prvýkrát mimo domácej antuky. Doteraz sa mu to podarilo len vlani v Barcelone a Madride.

Svetová dvojka čaká na triumf už osem mesiacov od letného Wimbledonu. Tento rok vypadla vo štvrťfinále Australian Open, v semifinále v Buenos Aires a v Riu de Janeiro skrečovala súboj už po dvoch gemoch.

Po zisku prvého grandslamového titulu na Australian Open a triumfe na turnaji ATP 500 v Rotterdame zaznamenal Sinner prvú tohtoročnú prehru, jeho víťazná séria sa zastavila na čísle 19. Naposledy prehral vlani v novembri vo finále domáceho Turnaja majstrov v Turíne s Novakom Djokovičom.

Paul - Medvedev 6:1, 6:7, 2:6

V druhom semifinále sa stretli domáci Tommy Paul s minuloročným finalistom Daniilom Medvedevom. Do zápasu vstúpil lepšie 26-ročný Američan. Ten sa rýchlo ujal vedenia 4:0 a napriek tomu, že stratil gem na servise čistou hrou, získal všetky Medvedevove podania a hladko vyhral prvý set.

V druhom sa šampión US Open dostal do vedenia 4:0, ale náskok neudržal a set musel rozhodnúť až tajbrejk. Medvedev si vybudoval náskok, ktorý už nestratil, a skrátenú hru vyhral 7:3. To ho povzbudilo a do rozhodujúceho dejstva vstúpil lepšie, keď hneď v prvom geme zobral súperovi podanie. Do konca duelu dovolil Američanovi už len dva gemy.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

"Bude to ťažké, videl som, že Carlos dnes hral naozaj dobre, najmä v druhom a treťom sete. Veľmi dobre si pamätám, ako to prebiehalo minulý rok. Urobím všetko pre to, aby som v nedeľu hral svoj najlepší tenis," dodal Medvedev k nadchádzajúcemu finále.

Medvedev postúpil do svojho desiateho finále na turnaji Masters 1000 a celkovo 34. na tvrdom povrchu. O trofej z Indian Wells, ktorá mu ako jediná chýba z hardovej "tisícky", bude proti Alcarazovi usilovať opäť po roku. Vlani vo finále uhral proti Španielovi iba päť gemov a ich posledný vzájomný zápas na Turnaji majstrov v Turíne prehral takisto v dvoch setoch.

Výsledky turnaja Masters 1000 v Indian Wells