Swiateková vo finále v Indian Wells zmietla Sakkariovú a získala ôsmy titul z Masters

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Swiateková vo finále v Indian Wells zmietla Sakkariovú a získala ôsmy titul z Masters
Swiateková na turnaji v Indian Wells dominovala.
Swiateková na turnaji v Indian Wells dominovala.Profimedia
Svetová jednotka Iga Swiateková (22) potvrdila úlohu favoritky proti Marii Sakkariovej (28) vo finále turnaja v Indian Wells. Získala svoj ôsmy titul z podnikov WTA 1000, druhý v tomto roku a svoju tohtosezónnu bilanciu vylepšila na 20:2.

Swiateková - Sakkariová 6:4, 6:0

Swiateková vstúpila do finálového zápasu vo veľkom štýle, hneď pri prvej príležitosti zobrala Marii Sakkariovej podanie a vybudovala si náskok 3:0. Poľka hrala agresívne od základnej čiary a robila oveľa menej nevynútených chýb. Svetovú deviatku tlačila najmä forhendom a pomáhala si na sieti. Svetová jednotka však náhle zaváhala pri svojom podaní a umožnila gréckej hráčke vyrovnať. V desiatej hre využila Swiateková ďalšie tri šance na brejk, tú poslednú víťazným forhendom a získala prvý set.

V druhom sete štvornásobná grandslamová šampiónka suverénne získala šesť gemov v rade a uštedrila súperke kanára.

Vo svojom druhom finále v tenisovom raji si Poľka opäť poradila s Grékyňou Mariou Sakkariovou, ktorú vyprevadila z kurtu za 80 minút.

So žiadnou zo svojich šiestich protivníčiek nestratila viac ako štyri gemy. Dvadsaťdvaročná Poľka v predchádzajúcich kolách uspela aj s bývalou semifinalistkou Danielle Collinsovou, 19-ročnou Lindou Noskovou, Juliou Putincevovou, bývalou šampiónkou Caroline Wozniackou a Martou Kosťukovou.

Bývalá víťazka US Open zvládla posledných šesť finále a po krátkej strate pozície svetovej jednotky triumfovala aj na podujatiach WTA 1000 v Pekingu a Dauhe či na Turnaji majsteriek. Rodáčka z Varšavy má celkovo výbornú finálovú bilanciu 19-4, z toho 8-2 na turnajoch 1000.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Sakkariová pricestovala do Indian Wells s novým trénerom (Davidom Wittom) a tešila sa z prvej víťaznej série na individuálnych turnajoch od svojho októbrového vystúpenia v Pekingu. Vo finále však nenadviazala na triumf nad Gauffovou, čím prišla o možnosť získať svoj druhý titul na okruhu WTA 1000 a posunúť sa na šiestu priečku svetového rebríčka. Aktuálna svetová deviatka strávila na ceste do finále na kurtoch deväť a pol hodiny a proti Swiatekovej, ktorá hrala celkovo len šesť hodín, jej došli sily.