Hlavnú súťaž v Miami si zahrá Schmiedlová, vo finále kvalifikácie zdolala Šramkovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hlavnú súťaž v Miami si zahrá Schmiedlová, vo finále kvalifikácie zdolala Šramkovú
Schmiedlová potvrdila status slovenskej jednotky.
Schmiedlová potvrdila status slovenskej jednotky.TASR
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (29) sa prebojovala do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Miami. Vo finálovom druhom kole kvalifikácie zdolala v pozícii nasadenej jednotky svoju krajanku Rebeccu Šramkovú (27) 6:3, 3:6, 6:3.

Duel sa začal pomerne vyrovnane, prvý zvrat sme videli za stavu 4:2 v prvom sete, keď Šramková stratila podanie. Schmiedlová ho dokázala doviesť do úspešného konca v pomere 6:3, v druhom však vynikli schopnosti jej súperky a vyrovnala celkový stav na 1:1. Začínať sa tak muselo od začiatku. V rozhodujúcom sete rozhodli skúsenosti zverenky trénera Ladislava Simona a kondičného kouča Ladislava Olasza. Po 2 hodinách a 8 minútach bolo o víťazke rozhodnuté.

Do finále kvalifikácie turnaja kategórie WTA 1000 postúpila Schmiedlová po výhre nad Annou Bondarovou. V prvom kole zdolala maďarskú oponentku za 81 minút pomerom setov 6:3 a 6:2. Teraz sa môže tešiť na hlavnú súťaž s dotáciou takmer 9 miliónov dolárov.

Vo vzájomnej bilancii vedie Schmiedlová nad Šramkovou už 3:1. V prvom dueli v roku 2018 sa v Trnave tešila Šramková, odvtedy už víťazí staršia z dvojice.