Rubľov spoznal svojho ďalšieho kata z Česka, Macháč získal prvý skalp hráča z TOP 10

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rubľov spoznal svojho ďalšieho kata z Česka, Macháč získal prvý skalp hráča z TOP 10

Macháč si pripísal cenný triumf.
Macháč si pripísal cenný triumf.Profimedia
Jakub Menšík (18), Jiří Lehečka (22) a teraz aj Tomáš Macháč (23). Andrej Rubľov (26) stroskotal už na treťom zo štyroch posledných turnajov počas 29 dní na rakete českého mladíka. Macháč si na svetovú šestku vyšliapol po šesťhodinovom čakaní, ktoré spôsobil dážď. V Miami potom zvíťazil bez straty servisu, na siedmy pokus si pripísal premiérový skalp člena TOP 10 a prvýkrát postúpil do 3. kola turnaja Masters 1000.

Rubľov - Macháč 4:6, 4:6

Macháč a Rubľov si pre dážď počkali na začiatok prvého vzájomného zápasu. V lepšom rozpoložení sa potom na kurte prezentoval český hráč, ktorý odskočil do vedenia 6:4 a 3:1 a náskok už nepustil. V závere síce Macháč musel dvakrát bojovať o gem pri svojom servise cez brejkbal, raz ale trafil priamy bod z podania, druhýkrát si došiel pre víťazný úder a po 65 minútach hry zvíťazil.

Čech čelil súperovi z TOP 10 siedmykrát v kariére a po nezdaroch proti Berrettinimu, Medvedevovi, Ruudovi, Djokovičovi, Tsitsipasovi a Hurkaczovi sa dočkal prvého víťazstva. Doteraz jediný skalp hráča TOP 20 zaznamenal v januári na Australian Open proti Francesovi Tiafoeovi.

Šiesty hráč sveta Rubľov sa s českým súperom stretol tretíkrát počas posledných 29 dní a rovnako ako proti Menšíkovi a Lehečkovi opustil kurt so sklonenou hlavou. Navyše znovu neuhral ani set a nezaznamenal ani jediný brejk.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

"Spýtal som sa Jakuba na nejaké informácie po tom, čo ho porazil v Dauhe. Má 18 rokov, hrá dobre a všetci sa teraz presadzujeme. Vzájomne nám pomáha vidieť, že týchto chlapcov môžeme porážať," povedal Macháč k úspechom Čechov. "Po takom dlhom dni je teraz ťažké cítiť nejaké emócie. Hral som veľmi dobre a som šťastný za výhru," dodal.

Na turnaji Masters 1000 štartuje tretíkrát v kariére a prvýkrát mimo Indian Wells. Opäť prešiel cez úvodného protivníka a v Miami, kde začal výhrou nad domácim tínedžerom Darwinom Blanchom, je prvýkrát v treťom kole.

O svoje najväčšie osemfinále si rodák z Berouna, ktorý si tento rok v Melbourne zahral prvýkrát v 3. kole Grand Slamu a vo februári v Marseille slávil vo štvorhre prvý titul na okruhu ATP, zahrá s dvojnásobným šampiónom Britom Andym Murraym alebo Argentínčanom Tomásom Martínom Etcheverrym.