Osaková zvládla siedmykrát štart v Miami a po piatich rokoch vyzve Svitolinovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Osaková zvládla siedmykrát štart v Miami a po piatich rokoch vyzve Svitolinovú

Naomi Osaková si v Miami poradila s Elisabettou Cocciarettovou.
Naomi Osaková si v Miami poradila s Elisabettou Cocciarettovou.Profimedia
Naomi Osaková (26) aj siedmy raz v kariére uspela na úvod turnaja WTA 1000 v Miami. Tento rok začala japonská finalistka z roku 2022 víťazstvom 6:3, 6:4 nad Taliankou Elisabettou Cocciarettovou (23) a zabezpečila si súboj elitných tenistiek vracajúcich sa po materskej prestávke s Elinou Svitolinovou (29). S Ukrajinkou sa stretne siedmykrát, ale premiérovo od roku 2019.

Cocciarettová - Osaková 3:6, 4:6

Naomi Osaková sa v januári vrátila na kurty po takmer rok a pol dlhej prestávke a šesť mesiacov po pôrode dcéry Shai. Začala víťazstvom na štvrtom zo šiestich turnajov, keď v prvom stretnutí v Miami zdolala Elisabettu Cocciarettovú.

Dvadsaťšesťročná Japonka neponúkla 51. hráčke sveta, ktorá minulý týždeň ovládla bez straty setu podujatie WTA 125 v Charlestone, ani jeden brejkbal. Po 78 minútach hry zvíťazila 6:3, 6:4. Zápas uzavrela šiestym esom a vylepšila bilanciu proti Talianke na 5:0.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

"Toto bol asi môj najpokojnejší zápas od návratu. Spôsob, akým som triafala loptičky a to, ako som sa cítila pri hre, sa blížilo tomu, ako chcem hrať," pochvaľovala si bývalá svetová jednotka a štvornásobná grandslamová šampiónka, momentálne v tretej stovke rebríčka.

Osaková hrá v Miami už po siedmy raz a opäť si poradila s prvou súperkou. Najďalej sa dostala pri svojom poslednom štarte v roku 2022, keď vo finále prehrala s Igou Swiatekovou.

V druhom kole sa Japonka stretne s bývalou svetovou trojkou Elinou Svitolinovou, ktorá sa vlani na jar vrátila na kurty po materskej prestávke a už je opäť hráčkou TOP 20. Jej bilancia s o tri roky staršou Ukrajinkou je vyrovnaná 3:3 - v roku 2018 s ňou prehrala v Miami a posledný zápas vyhrala v dvoch setoch na ceste za triumfom na Australian Open 2019.

"Jej vlaňajšiu cestu Wimbledonom som sledovala s obdivom. Bude pre mňa neuveriteľnou cťou hrať opäť proti nej. Vždy bola skvelou hráčkou, takže ma neprekvapuje, že sa vrátila do prvej dvadsiatky," povedala Osaková, ktorej v hodnotení prebiehajúcej sezóny patrí miesto v elitnej päťdesiatke a v rebríčku má na dosah TOP 200.