Murray si po obrate poradil s vracajúcim sa Berrettim, na víťaznú sériu čaká od augusta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Murray si po obrate poradil s vracajúcim sa Berrettim, na víťaznú sériu čaká od augusta

Murray vyhráva svoj zápas proti Berrettimu po obrate.
Murray vyhráva svoj zápas proti Berrettimu po obrate.Profimedia
Andy Murray (36) v stredu zvládol prvé kolo turnaja Masters v Miami proti Matteovi Berrettinimu (27), ktorý sa pred niekoľkými dňami vrátil na kurty po ďalšej zdravotnej prestávke. Bývalý líder renkingu a dvojnásobný šampión floridskej tisícky zdolal bývalú svetovú šestku po obrate 4:6, 6:3, 6:4. O prvú víťaznú sériu od augustového semifinále v Toronte si zahrá s Tomásom Martínom Etcheverrym (24).

Murray - Berrettini 4:6, 6:3, 6:4

Andy Murray len dvakrát neuspel v prvom kole na Masters v Miami - pri svojom debute v 2006 po tesnej prehre so Stanom Wawrinkom a vlani s Dušanom Lajovičom. Tento rok sa bývalý líder svetového rebríčka a trojnásobný grandslamový šampión nezmieril s rovnakým scenárom a vyrovnal vzájomnú bilanciu s Matteom Berrettinim na 3:3. Všetky duely sa uskutočnili po tom, ako Brit podstúpil obe operácie svojho problémového bedrového kĺbu.

V šlágri stredajšieho programu využil slabšiu fyzickú kondíciu a zápasový deficit súpera. Prvý set prehral po strate servisu v úvodnom geme. V druhej sade však neponúkol súperovi ani jednu šancu na brejk a v šiestej hre prvýkrát prelomil podanie talianskeho dlháňa.

Najväčšiu drámu ponúkol viac ako hodinu trvajúci rozhodujúci set, pred ktorým mal Berrettini zdravotné problémy spôsobené vysokou teplotou a vlhkosťou. Murray v úvodnej hre premrhal tri brejkbaly v rade, no v maratónskom geme napokon dostal štvrtú príležitosť a tú využil. Náskok si udržal až do konca zápasu, hoci sám v šiestom geme musel zlikvidovať sériu troch brejkových hrozieb.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Murray štartuje na Miami Open už po 14. raz. Zatiaľ čo na Masters v Indian Wells nikdy netriumfoval, na Floride dvakrát zdvihol nad hlavu trofej pre šampióna (2009 a 2013) a dvakrát si zahral finále.

Do tejto sezóny vstupoval so štyrmi prehrami v rade, ale na posledných štyroch turnajoch vrátane aktuálneho vystúpenia v Miami ukoristil jedno víťazstvo. Na víťaznú sériu čaká od augustového semifinále Masters v Toronte. Jeho posledné tri prehry prišli proti neskoršiemu finalistovi Jakubovi Menšíkovi v Dauhe, neskoršiemu šampiónovi Ugovi Humbertovi v Dubaji a svetovej päťke Andrejovi Rubľovovi v Indian Wells.

Jeho ďalším protivníkom bude nasadený Argentínčan Tomás Martín Etcheverry. Má mu čo vracať, keďže s ním prehral posledné dve stretnutia. V tom ostatnom na tohtoročnom Australian Open uhral iba osem gemov.

Berrettini sa v posledných rokoch borí so zdravotnými problémami a v rebríčku mu patrí až 142. miesto. Vlani odohral iba 26 zápasov a sezónu ukončil po skreči na US Open, kde si zranil členok. Na kurty sa vrátil len pred týždňom na challengeri vo Phoenixe a vo finále prehral s obhajcom titulu Nunom Borgesom. V Miami je štvrtýkrát a ani tentoraz nezaznamenal víťazstvo.