Súboj debutantov v Miami. Potvrdí Klein formu proti domácemu favoritovi?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Súboj debutantov v Miami. Potvrdí Klein formu proti domácemu favoritovi?
Klein si postupom do hlavnej fázy polepšil v online rebríčku o 14 miest na 114. pozíciu.
Klein si postupom do hlavnej fázy polepšil v online rebríčku o 14 miest na 114. pozíciu.Profimedia
Slovenský tenista Lukáš Klein (25) potvrdzuje formu v úvodných mesiacoch roka 2024. Po tom, ako sa stal rebríčkovo najlepším singlistom krajiny spod Tatier, sa prebojoval druhý raz v rade do hlavnej súťaže podujatia Masters. Po úspešnom ťažení v kalifornskom Indian Wells sa presunul zo západu na východ Spojených štátov amerických.

Dvanásť mesiacov po trpkej trojsetovej prehre proti Christopherovi Eubanksovi v záverečnom kole kvalifikácie na "tisícke" v Miami sa Lukáš Klein vrátil na miesto činu s väčším sebavedomím. Tentoraz v kvalifikácii nestroskotal, keď triumfoval ako nad Francúzom Benoitom Pairem, tak i Čechom Jakubom Menšíkom. 

Posledné štyri výsledky Lukáša Kleina.
Posledné štyri výsledky Lukáša Kleina.Flashscore

Talentovaný Slovák mal v minulosti problémy ukázať svoj talent a potenciál na hlavnom okruhu, ale zdá sa, že v roku 2024 našiel riešenie. Len pred dvoma mesiacmi bol na Australian Open blízko k tomu, aby v druhom kole zdolal Alexandra Zvereva.

Nedávno na Masters v Indian Wells, kde sa tiež prebojoval do hlavnej fázy ako kvalifikant, zviedol v druhom kole napínavú bitku s bývalou svetovou dvojkou Casperom Ruudom. V tom prvom vyradil Američana Nicolasa De Alborana Morena po výsledku 7:6, 6:4.

V Miami bude čeliť ďalšiemu domácemu hráčovi. Alex Michelsen dosiahol prelom v roku 2023. Aktuálna sezóna je preňho dôležitá, aby ukázal progres a nadviazal na výsledky. Zatiaľ sa mu to darí, keďže na každom zo siedmich turnajov, na ktorých za posledné tri mesiace nastúpil, zaznamenal aspoň jedno víťazstvo. Okrem toho sa dostal do štvrťfinále v Los Cabos a momentálne dosiahol svoje rebríčkové maximum - 73. miesto.

Víťaz turnaja ATP v Newporte z roku 2023 debutoval v hlavnom žrebe na podujatiach Masters na nedávno skončenom turnaji Indian Wells. V prvom kole dominoval nad Jaumem Munarom, v druhom kole však lacno predal kožu proti neskoršiemu semifinalistovi a krajanovi Tommymu Paulovi. 

Michelsen má tento rok už aj skalp 10. hráča sveta Alexa de Minaura.
Michelsen má tento rok už aj skalp 10. hráča sveta Alexa de Minaura.Flashscore

Devätnásťročný Američan si bude veriť, keďže v prvom kole mu vyžrebovali pomerne priateľného súpera. Michelsen si od januára udržiava perfektnú bilanciu 6-0 proti hráčom mimo TOP 100 rebríčka.

Pre oboch debutantov v hlavnom žrebe Miami Masters je to výborná príležitosť získať vzácne víťazstvo na tejto úrovni. Hra na domácej pôde určite dáva určitú výhodu Michelsenovi, ale špičková forma Lukáša Kleina nenecháva Slováka bez šancí na postup. Aj stávkové kancelárie stavajú do pozície mierneho favorita mladšieho z dvojice. Víťaz súboja sa v 2. kole stretne s 25. nasadeným Holanďanom Tallonom Griekspoorom.

Michelsen - Klein (štvrtok, najskôr 01:30)