Wozniacká začala v Miami suverénnym spôsobom, Williamsová aj Halepová už stihli skončiť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Wozniacká začala v Miami suverénnym spôsobom, Williamsová aj Halepová už stihli skončiť
Halepová v prvom zápase po návrate podľahla Badosovej.
Halepová v prvom zápase po návrate podľahla Badosovej.AFP
Caroline Wozniacká (33) povolila Clare Burelovej (22) len päť gemov a v Miami hladko prešla cez prvé kolo. Na druhej strane sa s druhým americkým podujatím WTA 1000 v sezóne rozlúčili veteránka Venus Williamsová (43) a Simona Halepová (32), ktorá sa vracia na kurty po skrátení dopingového trestu. Rumunka prehrala svoj prvý zápas po takmer 19 mesiacoch s trápiacou sa Paulou Badosovou (26).

Halepová - Badosová 6:1, 4:6, 3:6

Halepová sa v Miami vracia do turnajového kolotoča po skrátení dopingového trestu, no v prvom kole nestačila na Badosovú v troch setoch. Rumunka, ktorá sa na tomto podujatí dvakrát dostala do semifinále, odohrala svoj prvý zápas po vyše roku a pol.

Bývalá svetová jednotka Halepová začala duel bez známok nedostatku praxe a prvý set získala jasne 6:1. Na druhej strane bola Badosová lepšou hráčkou v druhom sete, ujala sa vedenia 3:1, výhodu brejku si udržala a vyrovnala na 1:1.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

V treťom rozhodujúcom sete bola aktuálna 80. hráčka sveta opäť lepšou ženou na kurte. trikrát zobrala Rumunke podanie, otočila priebeh duelu a tešila sa z víťazstva. Bývalá svetová dvojka Badosová upravila tohtoročnú zlú bilanciu na 6:5 a v ďalšom kole by mala vyzvať dobrú kamarátku Arynu Sabalenkovú.

Wozniacká - Burelová 6:1, 6:4

Bývalá svetová jednotka a grandslamová šampiónka Wozniacká prvé kolo v Miami hravo zvládla. Dánka stratila so 45. hráčkou rebríčka Burelovou len päť gemov a po výhre 6:1, 6:4 postúpila do druhého kola. Zároveň si pripísala 157. víťazstvo na turnajoch WTA 1000 na tvrdom povrchu, čo je najviac zo všetkých tenistiek.

Wozniacká na predchádzajúcom turnaji v Indian Wells postúpila do štvrťfinále, v ktorom musela pre zranenie nohy skrečovať súboj proti Ige Swiatkovej. Problémovú končatinu dala aj vďaka niekoľkodňovému odpočinku do poriadku a na Floride je opäť v dobrej forme. V ďalšom zápase sa pokúsi využiť priaznivý žreb proti 32. nasadenej Anheline Kalininovej.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Williamsová - Šnajderová 3:6, 3:6

Sedemnásobná grandslamová víťazka Venus Williamsová, ktorá dostala od organizátorov divokú kartu na podujatie WTA 1000 v Miami, podľahla už prvej súperke Diane Šnajderovej. S 19-ročnou Ruskou prehrala 3:6, 3:6 a rovnako ako v Indian Wells, tak ani teraz neprešla cez prvé kolo.

Výsledky turnaja WTA 1000 v Miami