Smolný tajbrejk Kleina v Miami. Slovák pri debute v hlavnej súťaži skončil už v 1. kole

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Smolný tajbrejk Kleina v Miami. Slovák pri debute v hlavnej súťaži skončil už v 1. kole
Klein opäť ukázal, že vie hrať vyrovnanú partiu aj so súperom z prvej stovky rebríčka.
Klein opäť ukázal, že vie hrať vyrovnanú partiu aj so súperom z prvej stovky rebríčka. Profimedia
Lukáš Klein (25) si pri debute v hlavnej súťaži Masters v americkom Miami nepripísal premiérové víťazstvo. Slovenský tenista podľahol domácemu Alexovi Michelsenovi (19) v dvoch setoch za 93 minút.

Michelsen - Klein 7:6, 6:2

Rodák zo Spišskej Novej Vsi začal duel nervózne, keď súperovi dovolil tri brejkbaly už v úvodnom geme pri vlastnom podaní, čo mierny favorit súboja využil. Mladší z dvojice síce tiež následne stratil servis, len aby opäť brejkol protivníka a viedol 3:2.

Zostri zápasu Michelsen - Klein.
Flashscore

Hráči si následne držali servis až za stavu 5:4, keď Michelsen podával na víťazstvo v sete, ale Klein zabral, zobral si späť požičané a nakoniec sa išlo do tajbrejku. V ňom rozhodla jediná smolná strata na podaní - Slovák si nedokázal uhájiť servis za stavu 5:6 a úvodné hodinové dejstvo tak išlo na konto 19-ročného tenistu.

Potom to už bolo bleskové. Klein síce zobral protivníkovi podanie hneď v prvom geme, len aby ho ihneď sám stratil. Brejkbalové príležitosti využil Michelsen ešte dvakrát a mohol sa tešiť z postupu do 2. kola. V ňom vyzve 25. nasadeného Holanďana Tallona Griekspoora. Zároveň si pripísal prvý triumf na Masters v Miami a udržal si stopercentnú bilanciu proti hráčom mimo TOP 100 v tomto roku (7:0).

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

V online rebríčku si Klein polepšil o 13 priečok na 115. miesto, hoci je možné, že o niekoľko pozícii ešte spadne. Slovensko po jeho vypadnutí už v Miami nemá zastúpenie v hlavnej súťaži ani mužov, ani žien.