Nepredstaviteľná tragédia, reaguje Sabalenková na smrť svojho bývalého partnera Koľcova

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nepredstaviteľná tragédia, reaguje Sabalenková na smrť svojho bývalého partnera Koľcova
Aryna Sabalenková počas tréningu v Miami.
Aryna Sabalenková počas tréningu v Miami.Profimedia
Bieloruská tenistka Arina Sabalenková označila tragickú smrť Konstantina Koľcova za nepredstaviteľnú tragédiu. S bývalým bieloruským hokejistom už netvorili pár, uviedla zároveň v oficiálnom vyhlásení na sociálnej sieti. Koľcov zomrel v pondelok vo veku 42 rokov. Podľa polície spáchal samovraždu skokom z balkóna v rezorte v Miami.

Koľcov bol v tejto sezóne asistent trénera v ruskom klube Salavat Julajev Ufa. Počas hráčskej kariéry pôsobil aj v NHL, v troch sezónach za Pittsburgh Penguins odohral spolu 144 zápasov a nazbieral v nich 38 bodov (12+26). Pittsburgh ho draftoval v roku 1999 v prvom kole z 18. miesta. Hral aj za Junosť Minsk, Severstaľ Čerepovec, Metallurg Novokuzneck, AK Bars Kazaň, Spartak Moskva, Dinamo Minsk, Ufu, Atlant Mytišči a v zámorskej AHL za Wilkes–Barre/Scranton.

"Smrť Konstantina je nepredstaviteľná tragédia a hoci sme už neboli spolu, mám zlomené srdce. Prosím, rešpektujte v tomto ťažkom období moje súkromie i súkromie jeho rodiny,“ uviedla Sabalenková. Dvojnásobná grandslamová šampiónka štartuje v Miami na turnaji WTA 1000, v piatok ju čaká súboj 2. kola proti dobrej kamarátke Paule Badosovej zo Španielska. V prvom kole mala voľno.

Koľcov ukončil kariéru v novembri 2016, potom sa venoval trénerstvu aj pri bieloruskej reprezentácii. S bývalou manželkou Juliou má tri deti, rozviedli sa v roku 2020. So Sabalenkovou boli oficiálne spolu od júna 2021.

"Veľa som sa s ňou rozprávala. Viem, čo prežíva a som oboznámená s celou situáciou. Je to pre mňa trochu šokujúce, keďže si tým prechádzam s ňou. Koniec-koncov, je to moja najlepšia kamarátka a nechcem, aby trpela. Je to veľmi ťažká situácia. Hrať proti nej bude nepríjemné," citovala Badosovú agentúra AFP.