Sinner aj Alcaraz zvládli vstup do turnaja v Miami, Medvedev úspešne vykročil za obhajobou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sinner aj Alcaraz zvládli vstup do turnaja v Miami, Medvedev úspešne vykročil za obhajobou
Sinner vo svojom úvodnom zápase v Miami nezaváhal.
Sinner vo svojom úvodnom zápase v Miami nezaváhal.Profimedia
Minuloročný finalista Jannik Sinner (22) postúpil pri všetkých troch predchádzajúcich štartoch v Miami minimálne do štvrťfinále a úspešne vstúpil aj do tohtoročného podujatia floridského Masters, keď si poradil s krajanom Andreom Vavassorim (28). Za obhajobou titulu vykročil správnou nohou Daniil Medvedev (28).

Vavassori - Sinner 3:6, 4:6

Sinner pricestoval na Floridu po sklamaní v kalifornskom Indian Wells, kde po semifinálovej prehre s neskorším víťazom Carlosom Alcarazom prišiel o sériu 19 víťazstiev a aj tohtoročnú neporaziteľnosť. Šampión januárového Australian Open si môže spraviť chuť v Miami, kde už dvakrát hral finále, naposledy vlani.

Do tohtoročnej edície vstúpil jeden z najväčších favoritov hladkou výhrou nad Andreom Vavassorim a vzájomnú bilanciu s krajanmi, proti ktorým vyhral už 12 duelov v rade, upravil na 34:4. Svoje podanie si bez problémov postrážil a v zápase nečelil ani jednému brejkbalu.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Taliansky mladík opäť natiahol obdivuhodnú šnúru. S hráčom figurujúcim mimo TOP 100 svetového poradia naposledy prehral dohraný duel na konci sezóny 2021 v Štokholme, a to s bývalou svetovou jednotkou a trojnásobným grandslamovým šampiónom Andym Murraym.

Vo svojom štvrtom kariérnom vystúpení na Miami Open a obhajobe minuloročnej finálovej účasti bude pokračovať proti Tallonovi Griekspoorovi. Všetky tri predchádzajúce duely s holandskou jednotkou vyhral bez straty setu, naposledy na ceste za tohtoročným triumfom v Rotterdame.

Finalista ostatného Turnaja majstrov zároveň bojuje o svoju ešte len druhú trofej z podnikov Masters. Na prestížnych "tisíckach" prvýkrát a zatiaľ naposledy kraľoval vlani v auguste v kanadskom Toronte.

Zostrih víťazného zápasu Sinnera.
Flashscore

Fucsovics - Medvedev 4:6, 2:6

Medvedev suverénne vykročil za obhajobou minuloročného triumfu. Tretí nasadený potreboval v úvodnom zápase len hodinu a 20 minút na to, aby si poradil hladko v dvoch setoch s Mártonom Fucsovicsom. Proti Maďarovi využil všetky tri brejkbaly, odvrátil obe hrozby straty servisu a upravil vzájomnú bilanciu na 5:1.

Bývalý šampión US Open tento rok odohral zatiaľ len tri turnaje a zo všetkých odchádzal po veľkom sklamaní. Najprv vo finále Australian Open nedotiahol k úspechu náskok 2:0 na sety proti Jannikovi Sinnerovi, potom zakončil obhajobu titulu v Dubaji už v semifinále po porážke s Ugom Humbertom a následne nezvládol finále s Carlosom Alcarazom na predchádzajúcom Masters v Indian Wells.

Zostrih duelu Fucsovics - Medvedev.
Flashscore

Vlani v tomto čase mal ruský tenista na konte už tri tituly, práve na Masters v Miami získal jeden z piatich minuloročných vavrínov. Na ďalší triumf čaká od májovej "tisícky" na antuke v Ríme. Na Floride bude jeho ďalším súperomm Cameron Norrie.

Fucsovics si zhoršil svoju už aj tak mizernú bilanciu s hráčmi z TOP 10 svetového poradia na 3:29. Jeden z iba troch skalpov zaregistroval práve proti Medvedevovi, a to na French Open ešte v roku 2020.

Alcaraz - Carballés Baena 6:2, 6:1  

Alcaraz už vyhral oba marcové podniky Masters v Indian Wells a Miami, ale ešte nikdy nedosiahol na Sunshine Double, teda triumf na oboch týchto akciách v jednom roku. Ďalšiu šancu má práve teraz. Šampión kalifornskej tisícky začal na Floride drvivým víťazstvom nad Carballésom Baenom.

Svojmu staršiemu krajanovi a antukovému špecialistovi nedal podľa očakávania výraznejšiu šancu a povolil mu dokopy len tri gemy. V španielskom derby zlikvidoval všetky tri brejkbaly, sám si vypracoval deväť šancí na brejk a päťkrát bol úspešný. Hoci v druhom dejstve stratil len jeden gem a nečelil brejkbalu, set trval 47 minút.

Šampión z roku 2022 by sa mohol pridať k 11 tenistom, ktorí dokázali v jednom roku ovládnuť Indian Wells aj Miami. Naposledy sa to podarilo predvlani aktuálnej svetovej jednotke Ige Swiatekovej. Ďalší krok k Sunshine Double sa pokúsi urobiť proti Gaëlovi Monfilsovi, jediný doterajší súboj s francúzskym veteránom zvládol.

Zostrih víťazného stretnutia Alcaraza.
Flashscore

Alcaraz si na úvodnom Masters sezóny v Indian Wells spravil chuť. Španielsky supertalent si v kalifornskej púšti zahral svoje prvé finále od augusta a radoval sa zo svojho prvého triumfu po prvenstve vlani vo Wimbledone.

Carballés Baena sa nedokázal vzoprieť papierovým predpokladom a svoju úspešnosť so zástupcami TOP 10 upravil na 1:15, poraziť dokázal iba trápiaceho sa Holgera Runeho na minuloročnom US Open. V Miami mohol vyrovnať svoje maximum na akciách Masters.