Uzavretie úspešnej kapitoly. Djokovič ukončil spoluprácu s trénerom Ivaniševičom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Uzavretie úspešnej kapitoly. Djokovič ukončil spoluprácu s trénerom Ivaniševičom
Ivaniševič pomohol Djokovičovi vyhrať viacero Grand Slamov.
Ivaniševič pomohol Djokovičovi vyhrať viacero Grand Slamov.Reuters
Svetová tenisová jednotka ukončila svoju veľmi úspešnú spoluprácu s chorvátskym trénerom Goranom Ivaniševičom (52). Pre tento krok sa Novak Djokovič (36) rozhodol krátko predtým, ako sa naplno rozbehne antuková sezóna.

Ivaniševič, ktorý získal titul vo dvojhre Wimbledonu v roku 2001 po tom, ako v rokoch 1992, 1994 a 1998 skončil na druhom mieste, sa k Djokovičovmu tímu pripojil v roku 2019 a pomohol Srbovi získať deväť grandslamových titulov.

"Goran a ja sme sa pred pár dňami rozhodli ukončiť spoluprácu," uviedol držiteľ 24 Grand Slamov v príspevku na Instagrame s fotografiou, na ktorej hrá s Ivaniševičom obľúbenú stolovú hru.

"Naša chémia na kurte mala svoje vzostupy a pády, ale naše priateľstvo bolo vždy pevné ako skala. Vlastne s hrdosťou môžem povedať (nie som si istý, či je to tak), že okrem spoločného vyhrávania turnajov sme mali aj vedľajšiu bitku v 'Človeče, nehnevaj sa', ktorá trvala... mnoho rokov. Ten turnaj sa pre nás nikdy nekončí. Sefinjo, vďaka za všetko, kamarát môj. Mám ťa rád," dodal 'Nole'.

Djokovičova snaha o rekordný 25. grandslamový titul vo dvojhre stroskotala v semifinále tohtoročného Australian Open s Jannikom Sinnerom. Srbský tenista sa odhlásil z prebiehajúceho Miami Open, aby obmedzil počet podujatí, na ktorých sa tento rok predstaví. Rozhodnutie z jeho strany prišlo po šokujúcej prehre v treťom kole turnaja v Indian Wells s 20-ročným talianskym oponentom Lucom Nardim.

Djokovič sa aktuálne bude naplno sústrediť na antukovú sezónu. Pokúsi sa získať štvrtý titul z French Open, podujatie sa uskutoční od 26. mája do 9. júna.