Uzdravený Alcaraz načal antukovú jar, v Madride vykročil za hetrikom hladkou výhrou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Uzdravený Alcaraz načal antukovú jar, v Madride vykročil za hetrikom hladkou výhrou
Carlos Alcaraz neprehral v Madride už 12 zápasov v rade.
Carlos Alcaraz neprehral v Madride už 12 zápasov v rade.Profimedia
Carlos Alcaraz (20) po dvakrát odloženom vstupe do antukovej jari začal prípravu na Roland Garros jednoznačnou výhrou. Na úvod domáceho Masters 1000 v Madride prevalcoval španielsky víťaz posledných dvoch ročníkov naturalizovaného Kazacha Alexandra Ševčenka (23), ktorého na víťazné údery prestrieľal jasným pomerom 24:2.

Ševčenko - Alcaraz 2:6, 1:6

Carlos Alcaraz vynechal Masters v Monte Carle a domácu päťstovku v Barcelone pre svalové zranenie pravého predlaktia. Svoj prvý tohtoročný zápas na antuke odohral na domácej pôde v Madride a po mesačnej pauze sa vrátil s jasnou výhrou.

Španielsky mladík, ktorý budúci týždeň oslávi 21. narodeniny, deklasoval Alexandra Ševčenka. O tri roky staršieho Kazacha ruského pôvodu v ich prvom stretnutí zdolal 6:2, 6:1.

Alcaraz síce v každom sete stratil svoje podanie, ale zakaždým s náskokom dvoch brejkov. Sám využil 7 z 11 brejkbalov a dokráčal k ľahkému triumfu. Za 68 minút prestrieľal súpera 24:2 na winnery a urobil menej nevynútených chýb (15:19).

Zostrih zápasu.
Flashscore

Alcaraz v Madride neprehral už 12 duelov v rade a svoju celkovú bilanciu vylepšil na 13:1. Ak by dvojnásobný grandslamový šampión triumfoval v španielskej metropole aj tento rok a získal celkovo 14. titul, premiérovo by vyhral jeden turnaj trikrát. V treťom kole sa svetová trojka a dvojka pavúka po prvý raz stretne s Brazílčanom Thiagom Seybothom.

Výsledky turnaja ATP 1000 v Madride