Vie hrať aj s najlepšími. Kleina čaká v 2. kole madridského Masters vracajúci sa Paul

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vie hrať aj s najlepšími. Kleina čaká v 2. kole madridského Masters vracajúci sa Paul
Podarí sa Kleinovi pri premiérovej účasti v hlavnej fáze Masters v Madride postúpiť do 3. kola?
Podarí sa Kleinovi pri premiérovej účasti v hlavnej fáze Masters v Madride postúpiť do 3. kola?AFP
Slovenský tenista Lukáš Klein (26) si v stredu pri premiérovej účasti v hlavnej fáze madridského Masters pripísal debutovú výhru, na ktorú by rád nadviazal v piatok dopoludnia. Singlová jednotka spod Tatier bude čeliť Američanovi a svetovej šestnástke Tommymu Paulovi (26), ktorý sa vracia na súťažné kurty po viac ako mesačnej pauze.

Lukáš Klein tento rok na hlavnom okruhu neustále napreduje. V stredu urobil ďalší výrazný krok, keď v Španielsku porazil v prvom kole domáceho Pabla Llamasa Ruiza. Pre rodáka zo Spišskej Novej Vsi to znamená výrazné zlepšenie, najmä vzhľadom na to, že sa počas premiérovej cesty na rovnakom turnaji v roku 2023 nedokázal dostať cez kvalifikáciu.

Talentovaný Slovák začína predvádzať záblesky potenciálu. Okrem toho, že postupne zbiera víťazstvá na podujatiach Tour, čo sa mu až do tohto roka nedarilo, pôsobí silným dojmom vždy, keď sa o kurt delí s najlepšími hráčmi. Na Australian Open bol veľmi blízko k tomu, aby porazil Alexandra Zvereva, v Indian Wells Masters zviedol náročný duel s Casperom Ruudom.

Klein ťahá šnúru troch výhier v rade a ani vzhľadom na rebríčkové postavenie (120. miesto oproti 16. priečke súpera) nie je v piatok úplným outsiderom. 

Zostrih súboja Klein - Llamas Ruiz.
Flashscore

Tommy Paul sa počas prvých troch mesiacov roka 2024 stretol s úspechmi aj neúspechmi. Jeho posledný turnaj však vyústil do veľkej smoly, ktorá ho vyradila z hry na viac ako mesiac. Počas zápasu úvodného kola proti Martinovi Dammovi na Masters v Miami si podvrtol členok. Napriek tomu, že viedol o set a bol na najlepšej ceste k pohodlnému triumfu, bol nútený pre zranenie skrečovať.

Bola to nešťastná udalosť vzhľadom na to, že Američan naberal formu. V Európe bude pravdepodobne začínať odznova. Vo februári vyhral podujatie ATP 250 v Dallase, na turnaji rovnakého typu stroskotal vo finále v Delray Beach. Následne sa dostal do semifinále na Masters v Indian Wells. Cestou doň zvíťazil nad hráčmi ako Casper Ruud či Ugo Humbert.

Ostatné štyri duely Tommyho Paula.
Ostatné štyri duely Tommyho Paula.Flashscore

Paul sa pri štvrtej účasti v Madride vracia k trpkým spomienkam. V rokoch 2021 a 2022 premrhal v úvodných kolách výrazné vedenie proti špičkovým hráčom ako Andrej Rubľov a Jannik Sinner. Okrem toho vlani v druhom kole utrpel tesnú prehru v súboji s Romanom Safiullinom.

Pre aktérov ide o prvé vzájomné stretnutie. Duel by mohol pre Paula predstavovať výzvu vzhľadom na jeho obmedzený herný čas (prvý zápas od 23. marca) a veľké kvality Kleina. Pre Američana je dôležité, aby sa rýchlo dostal do vedenia, čím by zabránil súperovi v získaní sebavedomia a tempa.

Paul - Klein (piatok, 11:00)