Dvojgólový Hrehorčák pomohol odvrátiť mečbal Pardubíc. Třinec si vynútil siedmy duel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dvojgólový Hrehorčák pomohol odvrátiť mečbal Pardubíc. Třinec si vynútil siedmy duel
Hokejisti Třinca sa nevzdávajú. O majstrovi rozhodne siedmy zápas.
Hokejisti Třinca sa nevzdávajú. O majstrovi rozhodne siedmy zápas.Profimedia
Hokejisti Třinca zvíťazili v piatkovom šiestom finále play-off najvyššej českej súťaže nad Pardubicami 4:1. Domáci vyrovnali stav série na 3:3. O majstrovi tak rozhodne záverečný nedeľňajší duel na ľade Pardubíc. Dvoma gólmi vrátane víťazného k tomu prispel slovenský útočník Patrik Hrehorčák (25). Asistovali mu krajania Viliam Čacho (25) a Vladimír Dravecký (38).

Třinec - Pardubice 4:1

/stav série: 3:3/

Úvodný gól strelil v 14. minúte Martin Růžička. Bol to jeho prvý presný zásah v play-off a premiérový po vyše dvoch mesiacoch. O dve minúty neskôr poslal Dravecký puk pozdĺž mantinelu na Čacha, ktorý vystrelil. Jeho pokus ešte dokázal brankár Roman Will vyraziť, na Hrehorčákovu strelu v páde však už nestačil.

V prostrednom dejstve upravil na 3:0 kapitán Petr Vrána. Ocitol sa pred odkrytou bránkou, potrestal vylúčenie Lukáša Radila a ukončil pardubickú šnúru dvanástich ubránených oslabení za sebou. Hostia sa dostali v 55. minúte k presilovke a siahli k riskantnému odvolaniu brankára, ktoré využil Robert Kousal.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Will odišiel z bránky znova vyše dve minúty pred koncom, no po chvíli zakončil do prázdnej Hrehorčák. Vo finále českej ligy sa hrá siedmy zápas prvýkrát po deviatich rokoch a Třinec bojuje o piaty titul za sebou.