Pardubice uspeli na ľade Třinca, finálová séria je po štyroch zápasoch vyrovnaná

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubice uspeli na ľade Třinca, finálová séria je po štyroch zápasoch vyrovnaná

Pardubice a Třinec vyhrali zatiaľ zhodne po dva zápasy.
Pardubice a Třinec vyhrali zatiaľ zhodne po dva zápasy.Profimedia
Hokejisti HC Dynamo Pardubice vyrovnali stav finálovej série play-off českej extraligy na 2:2. Víťaz základnej časti uspel v nedeľnom štvrtom dueli na ľade obhajcu titulu Třinca 6:2.

Třinec - Pardubice 2:6

/stav série 2:2/

Pri prvom góle domácich asistoval Libor Hudáček, ktorý je so 16 bodmi (6+10) na čele produktivity vyraďovačky. Jednu asistenciu mal za Pardubice slovenský útočník Matej Paulovič. Tromi bodmi sa prezentoval jeho spoluhráč Martin Kaut (2+1).

Do zostavy Pardubíc sa vo štvrtom zápase vrátil slovenský útočník Richard Pánik, ktorého tréner Marek Zadina nechal po kontroverzných vylúčeniach v treťom dueli iba na tribúne. Pánik sa predstavil v prvej formácii hostí, ktorí v Třinci prehrávali od 6. minúty 0:1 po zásahu Davida Ciencialu.

Potom však tromi gólmi strhli vedenie na svoju stranu. Daniel Voženílek na začiatku tretej periódy vykresal nádej pre Třinec, ale vyrovnať sa už domácim nepodarilo. Naopak, v záverečných dvoch minútach ešte trikrát inkasovali, z toho dvakrát do prázdnej bránky. Piaty zápas je na programe v stredu v Pardubiciach.

Slovenský útočník Vladimír Dravecký z Třinca nastúpil už na svoj 39. finálový zápas v kariére a dostal sa pred Erika Hrňu (38) na čelo tabuľky hráčov s najvyšším počtom štartov vo finále play-off českej extraligy.