Lucky loserka porazila kvalifikantku. Schmiedlová v Miami skončila po 89 minútach

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lucky loserka porazila kvalifikantku. Schmiedlová v Miami skončila po 89 minútach

Schmiedlová síce zvládla kvalifikáciu, ale v prvom kole hlavnej súťaže neuspela.
Schmiedlová síce zvládla kvalifikáciu, ale v prvom kole hlavnej súťaže neuspela. Profimedia
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (28) vypadla v 1. kole tenisového turnaja WTA 1000 v americkom Miami s Bulharkou Viktorijou Tomovou (28) v dvoch setoch 5:7, 2:6. Hráčka spod Tatier pritom mala pôvodne čeliť Američanke Lauren Davisovej (29), tá z turnaja nakoniec odstúpila. Tomová sa doň dostala ako lucky loserka (porazená tenistka z finálového kola kvalifikácie).

Anna Karolína Schmiedlová - Viktorija Tomová 5:7, 2:6

Slovenka začala výborne. Úvodné podanie si uhájila, aby vzápätí ukradla súperke servis a viedla 4:1 i 5:3. Odvtedy bola na kurte jedna žena. Nasledovali dva brejky bulharskej hráčky, ktorá úvodný set ukončila za 54 minút.

Schmiedlová v druhom dejstve získala čistú sadu, no to bolo prakticky všetko. Tomová ju dvakrát po sebe brejkla, vyhrávala už 5:1, pričom pri podaní rodáčky z Košíc mala k dispozícii jeden mečbal. Ten nevyužila, ale pri vlastnom servise duel uzavrela.

Bulharka ťažila z výborného prvého servisu, brala z neho až 75 % víťazných loptičiek, zatiaľ čo jej súperka iba 48 %. Dominancia sa zopakovala aj pri úspešných fiftínoch na prvom returne - 52 % - 25 % z pohľadu postupúcej tenistky.

Tomová upravila vzájomnú bilanciu so Schmiedlovou na 3:2, v druhom kole ju čaká domáca Američanka a tridsiata nasadená Danielle Collinsová. Pre Slovenku sa cesta na "tisíckach" v Indian Wells i Miami skončila zhodne na prvej prekážke.

Štatistické pohľad na zápas.
Štatistické pohľad na zápas.Flashscore

Pozrite si výsledkový prehľad žien na turnaji v Miami.