Djokovič počas pauzy trénoval na antuke. V Monte Carle verí v dobrý výsledok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič počas pauzy trénoval na antuke. V Monte Carle verí v dobrý výsledok

Novak Djokovič je na nadchádzajúci turnaj v Monte Carle pripravený.
Novak Djokovič je na nadchádzajúci turnaj v Monte Carle pripravený.Reuters
Svetová jednotka Novak Djokovič verí, že mesačná zápasová pauza na neho nebude mať žiadny negatívny efekt. Srbský tenista dúfa, že vďaka dlhšej príprave na antuke dosiahne na prebiehajúcom turnaji v Monte Carle pozitívny výsledok.

Tridsaťpäťročný Djokovič sa na kurte naposledy predstavil začiatkom marca v Dubaji. Nasledujúce turnaje v USA ale víťaz rekordných 22 grandslamov vynechal, pretože nie je očkovaný proti koronavírusu a pre vstup do krajiny nedostal od úradov potrebnú výnimku.

"Z pohľadu nadchádzajúcej časti sezóny je dobré, že som mohol poriadne trénovať na antuke," povedal Novak. "V ostatných rokoch som v Monte Carle nedosahoval najlepšie výsledky a ani hra nebola ideálna. Dúfam, že tentoraz mám na čom stavať," doplnil.

Djokovičovi by tiež mohlo pomôcť domáce prostredie, keďže v Monte Carle má rozložený tréningový stan. "Veľa hráčov zo špičky žije v Monaku a pripravuje sa tam. Poznám to výborne. Pocit, že počas turnaja spíte vo vlastnej posteli, je nenahraditeľný," zdôraznil.

Srb turnaj v Monte Carle, na ktorom pre zranenie bude chýbať víťaz rekordných jedenástich titulov Rafael Nadal, ovládol v rokoch 2013 a 2015. V minuloročnej edícii vypadol už v druhom kole, v ktorom nestačil na neskoršieho finalistu Španiela Alejandra Davidovicha.