Tsitsipasovi sa podarilo zastaviť Sinnera, v Monte Carle si zahrá o svoj tretí titul

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tsitsipasovi sa podarilo zastaviť Sinnera, v Monte Carle si zahrá o svoj tretí titul
Tsitsipas oslavuje postup do finále turnaja.
Tsitsipas oslavuje postup do finále turnaja.Profimedia
Grék Stefanos Tsitsipas (25) v semifinále zdolal Jannika Sinnera (22) a po trojsetovej bitke postúpil do svojho tretieho finále v Monte Carle. O ďalší titul bude bojovať proti Novakovi Djokovičovi (36) alebo Casperovi Ruudovi (25).

Tsitsipas - Sinner 6:4, 3:6, 6:4

Sinner na začiatku nevyzeral tak dominantne ako v predchádzajúcich zápasoch. V treťom geme mu Tsitsipas zobral podanie a Grék v prvom sete stratil pri svojom servise iba šesť bodov. V druhom dejstve Talian odvrátil všetkých šesť brejkbalov. V deviatej hre podával Sinner na zisk setu a po dlhom 13-minútovom geme si vynútil rozhodujúcu sadu.

Zostrih zápasu.
Flashscore

V treťom sete mal druhý hráč rebríčka na začiatku výraznú prevahu. Tsitsipas sa po dohovore s rozhodcom v prvom geme rozhodil a stratil svoje podanie. V piatej hre mal Sinner ďalšiu šancu na brejk, ale rozhodca nezaznamenal pri Tsitsipasovom podaní výrazný aut, takže Sinner brejkbal nepremenil. Grék si napokon podržal svoje podanie a znížil na 2:3.

Počas ďalšej výmene si Talian vyžiadal prestávku na ošetrenie pravej nohy. V nasledujúcom geme druhýkrát v zápase stratil svoje podanie a tromi získanými gemami v rade sa Grék dostal do vedenia. Pri zmene strán si Sinner opäť vyžiadal ľahké ošetrenie nohy. Aj vďaka tomu stratil ďalšie podanie a Tsitsipas sa mohol tešiť z postupu do tretieho finále v Monaku.

Tsitsipas zastavil Sinnerovu víťaznú sériu a po takmer trojhodinovom dueli mu uštedril len druhú tohtoročnú prehru. Zvýšil vedenie vo vzájomnej bilancii na 6-3 a 4-1 na antuke. Grék sa postupom do svojho siedmeho finále na Masters vráti do TOP 10.

Šampión z rokov 2021 a 2022 si tu zahrá tretie finále, v ktorom sa stretne s Novakom Djokovičom (36) alebo Casperom Ruudom (25).