Murray vyhral na tráve aj 10. tohtoročný zápas. Po Surbitone triumf z Nottinghamu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Murray vyhral na tráve aj 10. tohtoročný zápas. Po Surbitone triumf z Nottinghamu

Murraymu sa na tráve darí.
Murraymu sa na tráve darí.Profimedia
Andy Murray (36) pokračuje vo svojej tohtoročnej neporaziteľnosti na trávnatých dvorcoch. Po Surbitone ovládol bývalý líder rebríčka a dvojnásobný wimbledonský šampión aj ďalšie domáce podujatie v Nottinghame, kde za celý týždeň nestratil ani set. Vo finále zdolal Arthura Cazauxa (20) dvakrát 6:4 a po tretí raz v tejto sezóne triumfoval na challengeri.

Murray - Cazaux 6:4, 6:4

Andy Murray začiatkom mája vyhral antukový challenger vo Francúzsku, ale na ďalších štyroch podujatiach na najpomalšom povrchu prehral hneď s prvým súperom. Následne sa rozhodol vynechať French Open a pripraviť sa na domáci Wimbledon, kde má väčšie šance na úspech - v minulosti tam získal dve z troch grandslamových trofejí.

Tento rok je na trávnatých dvorcoch stále neporazený. Po prvenstve v Surbitone pred týždňom sa predstavil na ďalšom domácom challengeri v Nottinghame a set nepovolil Jorisovi de Loorovi, Hugovi Grenierovi, Dominicovi Strickerovi, Nuno Borgesovi (jeho jediný súper z TOP 100) a vo fináel ani kvalifikantovi Arthurovi Cazauxovi.

V zápase proti mladému Francúzovi zaváhal pri vlastnom podaní iba raz. Nemuselo ho to však mrzieť, keďže si dvoma brejkmi vybudoval náskok 5:1 a set ukončil čistou hrou. V druhom dejstve slávil brejk v záverečnej hre na returne a set ukončil bez straty gemu.

Niekdajší líder rebríčka, ktorý už niekoľko rokov hrá s kovovou náhradou bedrového kĺbu a zbiera svoje prvé tituly od jesene 2019, sa v pondelok vráti do prvej štyridsiatky rebríčka. Konkrétne bude na 38. priečke - najlepšie postavenie po viac než piatich rokoch.

V príprave na domáci major bude pokračovať aj nasledujúci týždeň. V prvom kole na turnaji ATP 500 v londýnskom Queen's Clube, kde päťkrát zdvihol nad hlavu trofej pre šampióna, vyzve siedmeho nasadeného Alexa de Minaura. Aj jedno víťazstvo by mu mohlo stačiť na to, aby bol na Wimbledone nasadený.