Tennis Tracker: V Štuttgarte sa ladí forma na Wimbledon, Klein doma neuspel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: V Štuttgarte sa ladí forma na Wimbledon, Klein doma neuspel
Aktualizované
Klein vyletel už v prvom kole.
Klein vyletel už v prvom kole.@boss__open
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 11. júna?

22:04 - Ani jeden zo štvorice slovenských hráčov sa neprebojoval z kvalifikácie do hlavnej súťaže dvojhry na antukovom challengerovom turnaji Bratislava Open. Michal Krajčí, Lukáš Palovič ani Tomáš Lánik neprešli prvým eliminačným kolom. Do finále kvalifikácie sa prebojoval Miloš Karol, ktorý v ňom podľahol druhému nasadenému Ukrajincovi Vitalijovi Sačkovi 4:6, 1:6.

V hlavnom pavúku sa tak objavila šestica Slovákov. Najvyššie nasadeným je Alex Molčan, ďalej Norbert Gombos, Lukáš Klein, Jozef Kovalík a držitelia voľnej karty Lukáš Pokorný a Peter Benjamín Privara. Siedmy nasadený Klein sa s turnajom rozlúčil v úvodný hrací deň.

20:00 - Slovenský tenista Lukáš Klein neuspel v 1. kole dvojhry na antukovom challengeri Bratislava Open. V v pozícii nasadenej sedmičky prehral s Čiľanom Tomasom Barriosom Verom 6:1, 5:7, 0:6. Nenadviazal tak na vystúpenie z minulotýdňového turnaja v Prostějove, na ktorom postúpil do semifinále. Nedarilo sa ani obhajcovi titulu Alexandrovi Ševčenkovi z Ruska, v pozícii nasadenej dvojky prehral v 1. kole s talentovaným Čechom Jakubom Menšíkom 4:6, 6:3, 1:6.

Úvodnú prekážku zvládol skúsený Španiel Fernando Verdasco, ktorý dostal od organizátorov Bratislava Open voľnú kartu. Bývalý siedmy hráč svetového rebríčka ATP si na úvod poradil s Turkom Cenom Ilkelom 7:5, 6:4. Verdasco má na konte sedem singlových titulov na ATP Tour, v roku 2009 bol v semifinále grandslamového Australian Open.

18:00 -  V 1. kole sa s podujatím v Štuttgarte rozlúčil siedmy nasadený Talian Matteo Berrettini, ktorý podľahol krajanovi Lorenzovi Sonegovi hladko 1:6, 2:6.

16:50 - Grécka tenistka Maria Sakkariová postúpila do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Nottinghame. Najvyššie nasadená hráčka zvíťazila v úvodnom kole nad Číňankou Wang Si-jü 6:2, 7:6 (6).

Zostrih zápasu Sakkariová - Wangová
Flashscore

15:45 - Taliansky tenista Lorenzo Musetti sa prebojoval do 2. kola dvojhry na turnaji ATP v Stuttgarte. V úvodnom kole zdolal v pozícii nasadenej šestky Chorváta Bornu Goja 7:6 (4), 6:3.

Zostrih zápasu Musetti - Gojo
Flashscore

15:20 - V úvodnom kole nemeckého turnaja nezaváhala turnajová trojka Viktoria Azarenková z Bieloruska, ktorá si poradila so Srbkou Natalijou Stevanovičovou 7:6 (5), 6:3.

14:00 - Americký tenista Maxime Cressy, nasadený ako číslo osem, skončil na trávnatom turnaji v holandskom Hertogenboschi už v 1. kole. Nad jeho sily bol Švajčiar Marc-Andrea Hüsler, ktorý zvíťazil 6:2, 7:6 (2).

12:55 - Jiří Lehečka získal na štvrtý pokus svoje prvé víťazstvo na najrýchlejšom povrchu. Najlepší Čech v rebríčku ATP síce prehral úvodný set, ale potom dominoval a po dejstvách 4:6, 6:3, 6:4 odplatil Marcosovi Gironovi nedávnu prehru z French Open. O štvrťfinále si zahrá s nasadenou trojkou a ďalším americkým reprezentantom Francesom Tiafoeom.

12:36 - Alison Riskeová-Amritrajová nedohrala turnaj v holandskom S-Hertogenboschi, keď v druhom sete prvého kola pre zranenie odstúpila za stavu 3:6, 0:3 s ruskou súperkou Veronikou Kudermetovovou.

Zostrih zápasu Riskeová-Amritrajová - Kudermetevová
Flashscore

6:31 - Turnaj ATP 250 v nemeckom Štuttgarte má v pondelok na programe päť súbojov o postup do osemfinále. Jiří Lehečka, Lorenzo Musetti, Matteo Berrettini a Richard Gasquet budú na trávnatom povrchu ladiť svoju wimbledonskú formu.

6:25 - Andy Murray oslavuje svoj druhý challengerový titul v tomto roku. Tridsaťšesťročný Brit začal prípravu na Wimbledon triumfom na domácej tráve v Surbitone, kde vo finále zdolal Rakúšana Jurija Rodionova 6:3, 6:2. Viac informácií nájdete v článku.