Murray začal prípravu na Wimbledon triumfom na domácom challengeri

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Murray začal prípravu na Wimbledon triumfom na domácom challengeri

Andy Murray s trofejou pre víťaza.
Andy Murray s trofejou pre víťaza.Profimedia
Andy Murray (36) oslavuje svoj druhý challengerový titul v tomto roku a triumf po siedmich rokoch na tráve. Skúsený Brit začal prípravu na Wimbledon víťazstvom na domácej tráve v Surbitone, kde vo finále zdolal Rakúšana Jurija Rodionova (24) 6:3, 6:2.

Murray sa po solídnom začiatku sezóny dostal počas jari do krízy a na nie príliš obľúbenej antuke vykazoval kolísavé výsledky. Štyrikrát skončil v prvom kole, pričom na challengeri vo francúzskom Aix en Provence bol neporaziteľný a prvýkrát od jesene 2019 spoznal pocit turnajového víťazstva.

Túžil po účasti na Roland Garros, no napokon sa antukového grandslamu vzdal a Paríž obetoval skoršiemu prechodu na trávu, kde získal dva z troch grandslamových titulov a jednu z dvoch zlatých olympijských medailí.

Rodionov - Murray 3:6, 2:6

"Ide o to, že v tejto fáze mojej kariéry si musím správne stanoviť priority. Dobre si uvedomujem, že najväčšie šance na dobrý výsledok mám práve vo Wimbledone," povedal 36-ročný Brit v máji.

A svoje slová teraz potvrdil aj na kurtoch. Konkrétne na domácom challengeri v Surbitone, kde zdolal niekoľko silných súperov a napokon nenašiel premožiteľa. Po obrate proti minuloročnému wimbledonskému osemfinalistovi Jasonovi Kublerovi a semifinálovom víťazstve nad ďalším Austrálčanom Jordanom Thompsonom sa prebojoval do nedeľného finále proti Jurijovi Rodionovovi. Rakúšana zdolal 6:3, 6:2 a o dve víťazstvá vylepšil svoj minuloročný výsledok.

"Bol to pre mňa perfektný štart do trávnatej sezóny. Deti sa ma stále pri odchode na turnaj pýtajú, či môžem doniesť domov trofej a podarí sa mi to málokedy. Dnes večer im ju prinesiem," doplnil. Murray.

Bývalá svetová jednotka tak získala svoj druhý tohtoročný a celkovo štvrtý challengerový titul. Na budúci týždeň ho čaká štart na podujatí rovnakej kategórie v Nottinghame.