Tennis Tracker: Swiatekovej súperka skrečovala, Rune zvládol bitku s Cérundolom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Swiatekovej súperka skrečovala, Rune zvládol bitku s Cérundolom

Aktualizované
Swiateková sa na štvrťfinále príliš nenadrela.
Swiateková sa na štvrťfinále príliš nenadrela.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 5. júna?

23:25 - Alexander Zverev zdolal Bulhara Grigora Dimitrova 6:1, 6:4, 6:3, vyhral štvrtý zápas za sebou a piatykrát za posledných šesť rokov postúpil do štvrťfinále French Open. Dvadsaťšesťročný Nemec nastúpi proti Argentínčanovi Etcheverrymu s cieľom vyrovnať svoje parížske maximum z posledných dvoch rokov.

22:55 - Tomás Martín Etcheverry vyhral svoj prvý grandslamový zápas až tento rok na Australian Open a teraz vyradil štyroch súperov na obľúbenej antuke na Roland Garros. Navyše ešte nestratil ani set. Japonca Jošihita Nišioku zdolal po vyrovnanom úvodnom sete 7:6, 6:0, 6:1 a prekvapujúco postúpil do štvrťfinále. V ňom sa 23-ročný Argentínčan stretne buď so Zverevom, alebo Dimitrovom.

20:15 - Iga Swiateková pokračuje na tohtoročným French Open. V osemfinále nemusela proti Lesii Tsurenkovej dohrať ani set, keďže Ukrajinka za stavu 5:1 vzdala súboj pre nevoľnosť a problémy s dýchaním. Vo štvrťfinále bude obhajkyňa titulu z Poľska čeliť repríze vlaňajšieho finále proti Cori Gauffovej (h2h 6-0), s ktorou doteraz nestratila ani set.

19:43 - Holger Rune zdolal v super tie-breaku argentínskeho antukára Francisca Cérundola a po štvorhodinovej bitke 7:6, 3:6, 6:4, 1:6, 7:6 (10:7) vyrovnal svoje grandslamové maximum z minuloročného Paríža. Dvadsaťročný Dán si rovnako ako pred rokom zahrá o svoje prvé semifinále proti Nórovi Ruudovi.

17:45 - Devätnásťročná Američanka Coco Gauffová zdolala na French Open slovenskú tenistku Annu Karolínu Schmiedlovú 7:5, 6:2 a postúpila do štvrťfinále. V ňom sa môže dočkať reprízy minuloročného finále proti Ige Swiatekovej. Viac informácií si prečítate v článku.

16:40 - Andy Murray sa rozhodol vynechať prebiehajúci French Open a začať sa pripravovať na domáci Wimbledon, kde získal dva zo svojich troch grandslamových titulov. Bývalý líder rebríčka začal na tráve víťazstvom 6:3, 6:2 nad vracajúcim sa Hyeon Chungom na challengeri v britskom Surbitone.

16:00 - Casper Ruud zdolal na French Open Nicolasa Jarryho 7:6, 7:5, 7:5. Odplatil mu prehru z poslednej generálky v Ženeve spred necelých dvoch týždňov a v ôsmich grandslamových dueloch je stále neporazený. Na parížskej antuke pokračuje v obhajobe vlaňajšej finálovej účasti. Jeho ďalšou prekážkou bude Holger Rune alebo Francisco Cerúndolo.

15:00 - Beatriz Haddadová Maiaová zdolala Saru Sorribesovú 6:7, 6:3, 7:5 po takmer štyroch hodinách. Súboj zvládla napriek tomu, že v úvodnom sete zahodila náskok 5:2. V tom ďalšom prehrávala 0:3 o dva brejky a za stavu 5:3 v rozhodujúcej sade nevyužila tri mečbaly. Brazílčanka, ktorá pred štartom tohtoročného French Open nikdy nepostúpila z druhého kola major turnaja, vyzve vo štvrťfinále Ons Džabúrovú.

13:05 - Jamrichová sa na turnaji Roland Garros predstaví aj vo štvorhre. Nastupovať bude spolu s Taliankou Federicou Urgesiovou, s ktorou na tohtoročnom Australian Open získala deblový titul. V pozícii tretieho nasadeného páru vyzvú srbsko-belgickú dvojicu Darja Suvirdjonkovová, Amelia Waligorová.

13:00 - Renáta Jamrichová postúpila do druhého kola dvojhry na juniorke grandslamového Roland Garros. Siedma nasadená hráčka zvíťazila v úvodnom zápase nad americkou kvalifikantkou Tyrou Caterinou Grantovou, ktorú zdolala dvakrát 6:4 za 84 minút. Pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra odplatila Grantovej finálovú prehru spred dvoch týždňov na antukovom turnaji v Santa Croce.

12:15 - Ons Džabúrová sa tretíkrát dostala do štvrťfinále French Open. Na konte tak má kompletnú štvrťfinálovú zbierku zo všetkých grandslamov. Finalistka dvoch vlaňajších hlavných podujatí sa do tejto fázy dostala vďaka hladkému víťazstvu 6:3, 6:1 nad Bernardou Perovou, ktorá hrala osemfinále veľkej štvorky prvýkrát v kariére. O opätovné zlepšenie svojho maxima na Roland Garros sa stretne so Sarou Sorribesovou alebo Beatriz Haddadovou Maiovou.

12:00 - Bieloruská tenistka Aryna Sabalenková sa ani po postupe do štvrťfinále Roland Garros nezúčastnila tlačovej konferencie. Dôvodom sú časté otázky na politické témy. Informovali o tom organizátori parížskeho grandslamu.

06:30 - Slovenka Anna Karolína Schmiedlová si v pondelok poobede (najskôr od 14:30) zahrá o postup do štvrťfinále French Open. Proti nej bude stáť šiesta nasadená Američanka Coco Gauffová. Rodáčka z Košíc dosiahla postupom do osemfinále grandslamu svoj životný výsledok, teraz ho môže ešte vylepšiť.

Z favoritov bude hre ženská jednotka Iga Swiateková, ktorá by si mala hravo poradiť s Ukrajinkou Lesiou Curenkovou. Pondelkový program uzavrie mužský súboj medzi Grigorom Dimitrovom a Alexandrom Zverevom.